Süper Lig'de şampiyon olması halinde önemli bir maddi gelir elde edecek olan Galatasaray'da, transferde de buna göre yol haritası çizilecek.

Sarı Kırmızılı takım, son hafta Malatyaspor'u mağlup etmesi ve Beşiktaş'ın da puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray'da transfer çalışmaları da bu haftadan sonra netlik kazanacak.

Takımın şampiyon olması durumunda yönetimin, elde edilecek gelirle birlikte bütçede artışa gitmesi bekleniyor.

Sarı Kırmızılı kulüp şampiyon olursa, kalibresi daha yüksek isimlere yönelecek ve UEFA Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kuracak.

Galatasaray'da bu doğrultuda gündeme gelen yıldızlar da belli oldu.

Etebo'nun kiralık sözleşmesinin sona ermesi ve Gedson'da yaşanan belirsizlik nedeniyle Sarı Kırmızılı eküp iki ismi gündemine aldı.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Alman devi Bayern Münih'te forması giyen yıldız orta saha Javi Martinez ve Sheffield United'ta top koşturan John Lundstram listeye alındığı iddia edildi.

Alman devinin süper yıldızı Martinez, 9 senedir Bayern Münih'te forma giyiyor. 32 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz günlerde sezon sonu için Münih'ten ayrılacağını açıklamıştı. Yıldız oyuncu, 2012 yılında Athlehic Bilbao'dan Bayern'e 40 milyon Euro bonservisle transfer olmuştu. Şu anki güncel piyasa değeri 6.5 milyon Euro olan İspanyol ön libero, bu sezon 29 maçta 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Javi Martinez, Alman deviyle sayısız kupa kazandı. İspanyol Milli Takımı ile de birçok başarı yaşayan Martinez tam bir kupa koleksiyoncusu.

Ayrıca Galatasaray'ın iyi bir imza ücreti ve yıllık para önereceği Martinez için şartlarını zorlaması bekleniyor.

JOHN LUNDSTRAM

Sarı Kırmızılı takımda bir diğer aday da sezon sonu sözleşmesi sona erecek John Lundstram.

Galatasaray bu sezon Sheffield United'ta 32 maça çıkan ve 2 asist yapan futbolcuyu renklerine bağlamak istiyor. İngiliz futbolcu, sert futbolu ve temaslı yapısıyla ön plana çıkıyor.

27 yaşındaki Lundstram, Everton ve Blackpool gibi ekiplerde de forma giydi.

Güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan futbolcu için girişimlere başlanacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Fotomaç