Galatasaray için ara transfer döneminin hareketli geçeceği biliniyordu. Ancak kimse üst üste bu kadar çarpıcı gelişmenin yaşanmasını beklemiyordu.

Ozan Kabak'ın 7.5 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli Avrupa kulüplerinin iştahını kabarttı. Borussia Dortmund favori ancak İngiliz ekipleri de listede. Serdar Aziz, gözden çıkarıldı.
Fatih Terim'in takımda görmek istemediği Maicon da kendine kulüp arıyor ve ikinci yarıda kadroda olması zor gözüküyor.

BİR AHMET, BİR DE DONK
İlk devrede takımın en çok süre alan üç stoperinin ayrılma ihtimalinin belirmesi sarı-kırmızılılarda alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Ara transfer döneminin resmen açılacağı 4 Ocak ile birlikte Galatasaray'da önemli bir hareketlilik bekleniyor. Cimbom bir anda tek stoperle kalabilir: Ligde 511 dakika süre alan Ahmet Çalık. Ryan Donk da zaman zaman savunmada oynasa da Fatih Terim bu oyuncuyu ön libero olarak değerlendiriyor.

BİR YILDIZ, BİR DE GENÇ
Ömer Bayram'ı da elden çıkarmayı düşünen Cimbom'da bu gerçekleşirse savunmadan değişecek isim sayısı dörde çıkacak. G.Saray yönetimi, savunmayı takviye etmek için arayışta. Edinilen ilk bilgiler en az üç stoper alınacağı yönünde. Sarı-kırmızılı yönetim, yeni defans oyuncularının birinin tecrübeli, birinin ise genç olmasını planlıyor. Diğer oyuncu ise direkt oynayabilecek yıldız statüsünde olacak. Alınacak isimleri Fatih Terim belirleyecek.