Transfer çalışmalarını sürdüren ve stoper arayışı devam eden Galatasaray'da masaya yeni bir isim geldi.

Defansta Maicon'un yanına sol stoper partneri arayan Sarı Kırmızılı yönetim, scout ekibinin raporu doğrultusunda Brezilyalı Samir'e yöneldi. İtalya'nın Udinese takımında forma giyen 22 yaşındaki isim sol stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de oynayabiliyor. Brezilyalı olması nedeniyle Maicon ile ve Mariano'nun bulunduğu savunma hattıyla iyi anlaşabileceği düşünülen Samir'in satın alma opsiyonuyla kiralanması bekleniyor.

Samir ismi daha önce de Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Brezilyalı oyuncu 2015 yılında Galatasaray'ın scout ekibi tarafından izlemeye alınmış ve hakkında geniş kapsamlı bir rapor hazırlanılarak teknik ekibe sunulmuştu. O dönem Flamengo takımında oynayan futbolcu için Brezilyalı ekiple anlaşma sağlanamamıştı.



Scout Ekibinin Önerdiği Samir Kimdir ? 


Brezilyalı oyuncu 2015-16 sezonu devre arasında İtalya'dan Udinese'ye 4 milyon euro karşılığında transfer oldu ve bu ekip tarafından Verona'ya kiralandı.

Ertesi yıl yeniden Udinese'ye dönen Samir, Siyah Beyazlı forma ile 2016-17 sezonunda 21 maça çıkarken bu maçlarda 2 asist yaptı, 3 sarı kart gördü.
Oyuncu sol ayağını kullanırken, sol stoper ve sol bek mevkilerinde oynayabiliyor.

1.88 boyunda olan oyuncunun dikkat çeken özellikleri olarak hava topu hakimiyeti ve sürati ön plana çıkıyor.
Brezilyalı oyuncunun piyasa değeri ise yaklaşık 6 milyon euro.