Galatasaray'ın lig ve Avrupa performansında neden fark var.Sarı-Kırmızılı takım, Avrupa'da neleri doğru yapıp, Türkiye'de yapamıyor. Takvim'in haberine göre; işte Galatasaray'ın iki farklı performansındaki  3 gerçek: 

1- Galatasaray, Marsilya maçındaki 11'de Muslera ve Van Aanholt haricinde 9 futbolcunun yaş ortalaması 22'ydi. Sarı-Kırmızılılar, Lazio karşısında da aynı kadroyla maça çıkmıştı.Takımdaki oyuncuların büyük bölümü ilk kez  önemli bir maçta sahaya çıkıyor. Bu da Avrupa maçlarında genç futbolculara ayırten motive ediyor. Ayrıca Avrupa'nın 5 büyük ligine gitmek isteyen bazı isimler de yer alıyor. BU oyuncular Avrupa 2-Galatasaray'ı ligde rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerin başında gençlik ve enerji geliyor. Ancak Sarı-Kırmızılılar özellikle Beşiktaş ve Trabzonspor'la kıyaslandığında hücum organizasyonu konusunda oldukça eksik kalıyor. Galatasaray ligde kendisine kapanan takımlara karşı hücum etmekte ve organize olmakta zorlanıyorfırsata çevirmek isteyince performanslarında artış oluyor.

2-Galatasaray'ı ligde rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerin başında gençlik ve enerjiye dayanıyor. Fakat Sarı-Kırmızılılar özellikle Beşiktaş ve Trabzonspor'la kıyasa alındığında hücum organizasyonu konusunda eksik kalıyor. Galatasaray ligde kendisine kapanan takımlara karşı hücumda organize olmakta zorluk çekiyor.Ayrıca çok adamla gol arandığı için kontra ataklar ve geçiş hücumları ile kalesinde gole engel olunamıyor. Lakin Avrupa'da senaryo değişiyor. Galatasaray topu ayağında tutan değil de, daha çok geride bekleyen ve geçiş hücumları ile gol arayan takım kimliğine sahip oluyor. Sarı-Kırmızılılar bu kimliği ve yüksek enerji ile birleştirince ortaya Avrupa'daki başarılı takım oluşuyor.

3-Galatasaray için tam anlamıyla kilit ismi olan birisi varsa o da Marcao. Onunla berber 4-5 futbolcunun da performansında artış oluyor.. Brezilyalı yıldızla beraber Nelsson da çok farklı bir stopere bürünüyor. Marcao ayrıyeten oyun kurma yeteneği ile hem iki beki hem de önündeki orta alan oyuncularını rahatlatıyor.

KAYNAK: FOTOMAÇ