Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yüzünden sakatlık yaşayan Kolombiyalı golcü Falcao'dan sonra takımın diğer golcüsü Mostafa Mohamed'in de koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Mostafa Mohamed'i ara transfer döneminde 2 milyon dolar karşılığında kiralık olarak renklerine bağlayan Sarı Kırmızılı kulüpte ikinci başkan Albayrak Mısırlı golcünün satın alma opsiyonunda öncelik Galatasaray'da olduğunu açıklamıştı.

Mısır ekibi Zamalek, Mostafa Mohamed'i Galatasaray'a kiralamadan önce, golcü futbolcunun 2022'de bitecek olan sözleşmesini 2024'e kadar uzattı. Taraflar arasında yapılan bu sözleşme, Mohamed'in Galatasaray'a transferinden birkaç gün önce gerçekleşti.

Zamalek'in böyle bir sözleşme imzalamasının sebebi ise; 23 yaşındaki oyuncunun transferinden daha fazla para kazanma isteği olduğu belirtilmişti.

Ancak Mısır takımının bu planı yeni sözleşmenin kulübün kasasından çalınmasıyla birlikte zora girdi.

Akşam'da yer alan habere göre; Mısırlı yöneticiler, günlerdir aradığı sözleşmeyi bulamayınca Mohamed'in abisine ulaşmak istediler. Mohamed'in abisinden yanıt gelmeyince 23 yaşındaki santrfora milli takım kampında ulaşıp yeni mukavele imzalamak istediklerini ilettiler.

Ancak, Kahire'de yayın yapan "masrawy. com" isminin açıklamasını istemeyen bir kaynağın ağzından verdiği bilgide;

"Mostafa ile yeni sözleşme yapmak için milli takım kampında görüşüldü ancak oyuncu buna yanaşmadı" ifadelerini kullandı.

"kora11.com" ise konuyla ilgili haberinde şu ifadelere yer verdi;

 "Yeni sözleşmede maddi şartlar üzerinde anlaşmaya varılmamıştı. Zamalek yetkilileri finansal konular sözleşmede yazmamasına rağmen mukaveleyi federasyona vermeye çalışıyordu. Güvenilmez bir anlaşmaydı" 

Eğer, eski sözleşme bulunamaz ve yeni mukavele imzalanamazsa, Mohamed'in Zamalek ile sözleşmesi 2022'de bitecek. Galatasaray kiralık sözleşmesinin sonunda 23 yaşındaki golcü için 4 milyon dolar bonservis ödemeden futbolcuyu kadrosuna katabilir.

Öte yandan Galatasaray, devre arası transfer döneminde Mostafa Mohamed'i Zamalek'te 1.5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı Kırmızılı kulüp kiralama bedeli olarak ise Mısır ekibine 2 milyon dolar ödedi.

Satın alma opsiyonu 4 milyon dolar olurken, oyuncuya ise bu sezon 400 bin dolar, gelecek sezon ise 725 bin dolar maaş ödenecek.

23 yaşındaki Mısırlı golcü Mostafa Mohamed, Sarı Kırmızılı forma ile bu sezon 11 maçta forma giyerken, 6 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç