Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, 2020-2021 yaz transfer sezonunda kadrosunu büyük oranda yenileyerek flaş yıldızları renklerine bağladı.

Sarı Kırmızılı yönetim 10 yeni isimle anlaşarak takımı güçlendirdi. Galatasaray'da sıra ayrılacak futbolculara geldi.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in, performansı düşük olan oyuncularla Ocak ayında kesin olarak yolların ayrılmasını istediği ifade edildi. Tecrübeli hocanın, ayrılacak isimlerin yerine de mutlaka takviye yapılmasını istediği belirtildi.

Sarı Kırmızılı kulübün başkanı Burak Elmas ve yönetimin Terim'den rapor beklediği belirtilirken, Fatih Terim'in, yardımcıları Necati Ateş ve Selçuk İnan ile kadro planlaması hakkında istişare yaptığı iddia edildi.

Galatasaray'da, genç oyuncularla yola devam etmek isteyen ve bu doğrultuda kadro planlaması yapan 68 yaşındaki antrenörün, savunma bölgesinde flaş bir ismi takımda düşünmediği öğrenildi.

Sarı Kırmızılı takımda Christian Luyindama ile yolların ayrılması planlanıyor.

Fatih Terim ve ekibinin idman ve maç performansından memnun olmadığı Kongolu stoper için gelen tekliflerin değerlendirilme kararı alındığı ifade edildi.

Luyindama'nın, Galatasaray ile sözleşmesi 2022 yılında sona ererken, 27 yaşındaki oyuncunun kontratının sonuna kadar Sarı Kırmızılı takımda kalmayı düşündüğü belirtildi.

Güncel piyasa değeri 5.5 milyon Euro olan Luyindama ile Belçika Ligi takımlarının ilgisini bulunuyor.

1.91 boyundaki savunmacı, 2019 yazında Standart Liege'den Galatasaray'a 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Bu sezon toplam 9 maçta forma şansı bulan Luyindama, 1 gollük performans sergiledi.

Kongolu oyuncu, kariyerinde TP Mazembe, SM Sanga Balend ve DC Motema Pembe gibi takımlarda forma da giydi.

Kaynak: Fotomaç

.