Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İlk yarıyı galibiyetle kapatarak zirve yarışındaki iddiasını sürdüren Sarı Kırmızılı takım transfer çalışmaları yoğunlaşmış durumda.

Galatasaray devre arası transfer döneminde takımı güçlendirerek sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemeyi hedefliyor.

Halil Dervişoğlu ve Henry Onyekuru takviyeleriyle ara transfer dönemine giriş yapan Sarı Kırmızılı ekip, Zamalek forması giyen Mostafa Mohamed ile de anlaşma sağladığı ifade edildi. Galatasaray'ın Mısırlı forveti 1.5 yıllığına kiralayacağı da çıkan haberler arasında.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla istediği milli futbolcu İrfan Can Kahveci transferi içinde girişimlerini sürdüren Sarı Kırmızılı yönetim, milli futbolcunun transferini birkaç gün içinde bitirmeyi planlıyor.

Ara transfer dönemi için çalışmalarına devam eden Galatasaray'da gelecek sezon için de hazırlıklar şimdiden başladı.

Sarı Kırmızılı kulüp geniş rotasyonlu bir kadro kurmak isteyen Fatih Terim'in raporu doğrultusunda 3 isimle ön anlaşma imzaladığı öne sürüldü.

Takvim'de yer alan habere göre; İrfan Can Kahveci transferi dışında kasadan herhangi bir bonservis bedeli çıkarmak istemeyen Galatasaray, 3 futbolcuyu da yeni sezonda kadrosuna katma kararı aldı. 

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in gözdelerinden olan Salih Uçan ile her konuda anlaşma sağladığı ve sezon sonunda Aytemiz Alanyaspor ile olan sözleşmesi sona erecek 27 yaşındaki futbolcu, yaz transfer döneminin başlamasıyla birlikte kendisini Galatasaray'a bağlayan imzayı atacağı belirtiliyor.

Bu sezon Akdeniz ekibiyle 21 maça çıkan Salih, 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

Galatasaray, ara transfer döneminde transfer edileceği konuşulan Aytaç Kara'yı sezon sonunda kadrosuna katma kararı aldı. 27 yaşındaki orta saha oyuncusuyla her konuda anlaşmaya varan Sarı Kırmızılı kulüp, Aytaç'ı sezon sonunda bedelsiz olarak takıma kazandıracak.

Bu sezon Kasımpaşa formasıyla 18 maçta görev alan Aytaç Kara, 2 gol ve 2 asist üretti.

Talipleri artan Marcao ve Luyindama için gelen teklifleri değerlendirmeye alan Galatasaray, bu bölgeyi mutlaka güçlendirmek istiyor.

Gelecek sezon stoper hattına birkaç takviye yapması beklenen Galatasaray'ın ilk olarak Fatih Karagümrük forması giyen Fatih Kurucuk ile anlaşma sağladığı da iddialar arasında yer alıyor. İstanbul ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 23 yaşındaki savunma oyuncusu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 12 maçta 1.100 dakika süre aldı.

Kaynak: Fotomaç