Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında Hatayspor'u 3-0 mağlup ederek zirve yarışında büyük bir avantaj elde etmişti.

Sarı Kırmzılı takım, maç sonrasında gözünü transfere dikti.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Türkiye'den ve dünyada birçok yıldızla görüşmelere başlayan Galatasaray, gündemindeki isimlerle temaslarını sıklaştırmaya başladı.

Sarı Kırmızılı kulüpte seçimin de ertelenmesiyle beraber tüm gayret, ara transfer sezonunda kadroya dahil edilecek isimler için olmaya başladı. Bununla beraber mali anlamda da Galatasaray elini güçlendirmek istiyor.

Galatasaray'da ilk hedef, kadroda bulunan ve yüksek miktarda maaş alan isimlerden kurtulmak. Bununla beraber Kolombiyalı golcü Radamel Falcao ve Younes Belhanda ile yolların ayrılmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Falcao'nun eline bonservisinin verileceği ve Kolombiyalı golcünün MLS takımı Inter Miami'ye transfer olacağı iddiaları güçlük kazanırken, Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın da Arap ve Körfez ülkeleriyle görüştüğü ifade ediliyor.

Mali anlamda elini rahatlatacak olan Sarı Kırmzıılı kulüp, yaşanan bu gelişmelerin ardından ibresini kadrosuna dahil edeceği isimlere yöneltecek ve Fatih Terim'in 'oğlum' dediği o ismi renklerine bağlayacak.

Bilindiği gibi tecrübeli çalıştırıcı Terim, transferde önceliği kanatlara vermiş durumda. Ryan Babel'in inişli çıkışlı performansı, Feghouli'nin tek başına yetememesi bu bölge için acil bir transfer ihtiyacı doğurdu.

Bu bağlamda Terim, Galatasaray yönetimine, uzun süredir kadroya dahil edilmesi için uğraşılan o isme dair mesajını verdi ve "Elinizi çabuk tutun" ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Kiralık sözleşmesinin sona ermesiyle beraber geçtiğimiz sezonun sonlarında doğru ani bir şekilde Monaco'ya dönmek zorunda kalan Henry Onyekuru için Galatasaray'a yeniden gün doğdu...

Kısa süre öncesine kadar adı Rus kulübü CSKA Moskova ile adı anılan Nijeryalı yıldız için Galatasaray'a müjdeli haber geldi.

Bilindiği üzere Onyekuru, Fransa'da mutlu değil ve istediği forma şansını bulamıyor. Galatasaray'da hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi mecerası yaşayan Onyekuru, yeniden yuvasına dönerek aynı zaferleri tekrarlamak istiyor.

Bununla beraber CSKA Moskova'nın, Henry Onyekuru transferinden vazgeçtiği ifade edildi. Rus basını konu ile ilgili okuyucularına aktardığı haberde, Fatih Terim'in Galatasaray yönetiminden özellikle istediği yıldız futbolcu için herhangi bir girişimde bulunmayacağını dile getirdi.

Henry Onyekuru transferinde tek kalan Galatasaray, Nijeryalı yıldızın yeniden kiralanması için resmi girişimlerine kısa süre içerisinde başlayacağı ve Onyekuru'nun yeniden Sarı Kırmızılı formayı giymesi bekleniyor.

.

Kaynak: Fotomaç