Geçen sezon takıma hücum anlamında önemli bir güç katan Fransız futbolcunun yokluğunda rakip kaleyi eskisi kadar ziyaret edemeyen Sarı-Kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 3 maçta gol atamadı.


Aslan'ın lig performansı da düştü. Geçen sezon Gomisli kadro 11 maçta 26 gol atarken, bu sezon yüzde 26'lık azalmayla 19 golde kaldı. Öte yandan Gomis, Al Hilal'in 4-1 kazandığı Al İttifaq maçında 2 gol attı.

UĞUR MELEKE: "GOMIS İKİ GALİBİYET PARASINA GİTTİ"

Öte yandan Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, Bafetimbi Gomis'in ayrılığını 8 Kasım'dak köşe yazısında kale kaldı. İşte Uğır Meleke'nin Gomis sözleri...

"Galatasaray'ın, sezon başında Gomis'i zorla gönderdiğinde de söylemiştim: "Gomis, Şampiyonlar Ligi'nde 2 galibiyet parasına gitti" diye... Şampiyonlar Ligi'nde bir galibiyetin ödülü 2 milyon 700 bin Euro. Ayrıca her beraberlikte kasada kalan 900 bin Euro da galibiyet ödülüne ekleniyor. Yani Galatasaray'ın Porto ve Schalke mağlubiyetleriyle kaybettiği para şu anda tam tamına 6 milyon Euro... Gomis, bu ligin en iyi oyuncusuydu ve ayar belirleyeniydi. Geçen yılki şampiyonluğun da baş mimarıydı. Birkaç kez dile getirdim, sanırım yinelemekte fayda var: Gomis'i zorla gönderen Galatasaray'a ihanet etmiştir."

Kaynak: Star