Galatasaray taraftar dernekleri kulübe maddi destek sağlamak amacıyla harekete geçti. Sarı-Kırmızılı kulübe bağlı resmi 53 taraftar derneği var. Toplam üyesi 8 bin civarında… Bu dernekler bağış adı altında her yıl dernek başına 500 lira kulübe bağış yapıyor.

YÖNETİMLE GÖRÜŞECEKLER

Ancak dernekler, Galatasaray’a daha fazla katkıda bulunmak adına yeni bir proje üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. Projenin netleşmiş şeklini paylaşmak üzere önümüzdeki hafta yönetim ile bir araya gelinmesi bekleniyor. Daha önce yönetime bu proje ile ilgili bir ön bilgi verildi. Yönetim bu projenin hayata geçirilmesine sıcak baktığı öğrenildi.

PROJELERİN AYRINTILARI

Dernek sayısı 53’ten 100’e çıkarılacak. 100 derneğe toplam 2 milyon taraftarın üye yapılması hedefleniyor. Bu proje için Galatasaray kulübü birlikte bir taraftar kartı çıkarılacak. Üye olan 2 milyon taraftar yıllık 20 lira ücret ödemesi karşılığında bu karta sahip olacak.

OY KULLANAMAYACAKLAR

Bu kartın bazı avantajları olacak. Böylece kulübe yıllık 4 milyon liralık bir gelir oluşturacak. Derneklere üye olan taraftarların seçimlerde oy kullanma hakkı verilmeyecek. Sadece derneğe üye olacak.

Fenerbahçe kulübünün 1 milyon üye projesinde ise üyeler ödediği rakama göre oy kullanma hakkını elde ediyor.