Ünlü forvet ile anlaşıp, bunu koz olarak kullanarak Corinthians ve Sao Paulo ile pazarlık masasına oturmak isteyen sarı kırmızılı yönetim, takım içi dengeleri de gözeterek önerisini hazırladı.

İşte Galatasaray’ın Pato’ya önerisi: Yıllık 3.5 milyon Euro’su garanti olmak üzere toplam 4 milyon Euro... Forvet bölgesine dünyaca ünlü bir yıldızı katmak isteyen Galatasaray, son gözdesi olan Brezilyalıya yapacağı teklifi belirledi. Sarı kırmızılılar, Pato’nun bonservisini elinde bulunduran Corinthians Kulübünden rakam belirlemesini beklerken Brezilyalıyı da ikna edip transferi çözmeye çalışıyor.

Futbolcunun Aralık 2015’e kadar Sao Paulo kulübüne kiralanması nedeniyle bir değil iki kulübü ikna etmek zorunda olan sarı kırmızılılar, önce Pato’ya “Evet” dedirtip, bunu koz olarak kullanarak zor transferi çözmek istiyor.

BİR ÇOK AVANTAJI VAR

Kiralık forma giydiği Sao Paulo’dan 3.2 milyon Euro alan Pato’ya yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücret teklif edildi. Dünyaca ünlü yıldızların maliyeti baz alındığında G.Saray’da dengeleri bozmayacak bir rakam teklif edilen Pato’ya bonuslar ile birlikte yıllık toplam 4 milyon Euro önerilmiş olacak.

Brezilyalı yıldızın Avrupa’da yeniden forma giymek ve Şampiyonlar Liginde oynamak istemesi de Galatasaray’ın bu transferdeki bir diğer kozu…Pato’nun yeniden çıkışa geçme hırsı ve makul maliyeti nedeniyle bu transferi onaylayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 25 yaşında olması, hücumun bir çok pozisyonunda oynaması gibi nedenlerle de bu transferi onaylıyor.

*Hürriyet