Galatasaraylı yerli oyunculardan, kasım ayına kadar süre isteyen yönetim, cuma günkü karşılaşma öncesinde paralarını ödeyecek. Başkan Dursun Özbek’in talimatları üzerine çalışmaya başlayan profesyoneller, 6.5-7 milyon dolar arasında bir parayı oyuncuların hesabına yatıracak.

Galatasaray’da zorlu Başakşehir maçı öncesi yönetim futbolcuların bütün alacaklarını ödeme kararı aldı. Cimbom’da yabancı futbolcuların ücretleri zamanında ödenirken, yerli futbolcular büyük fedakârlığa imza atmış, yönetime süre vermişti. Sarı-kırmızılı yöneticilerin, “Kasıma kadar idare edin. O zaman size bütün ödemeleri yapacağız” teklifini kabul eden oyuncular, kulübe “Borcu yoktur” imzasını vermiş ve Galatasaray’a büyük fayda sağlamıştı.22 Ekim’de yapılan genel kurulda camianın neredeyse tam desteğini alarak çıkan ve her anlamda eli güçlenen başkan Dursun Özbek, Adanaspor maçı öncesi soluğu Florya’da almış ve futbolculara alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceği müjdelemişti.

Yönetim kurulunun dünkü toplantısında Florya’nın beklediği gelişme yaşandı ve Özbek, profesyonellerine, “Futbolcuların bütün alacaklarını cuma gününe kadar ödeyin” talimatı verdi. Böylece Başakşehir maçı öncesinde oyuncuların hesaplarına yaklaşık 6.5-7 milyon dolarlık bir para yatacak. Sarı-kırmızılılarda yönetimin bu kararının, zorlu periyot öncesi oyuncular üzerinde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.Özellikle teknik direktör Jan Olde Riekerink’in bu gelişmeden bir hayli memnun olduğu bildirildi.