Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da hedef orta saha takviyesi.

Kadrodaki 6 isimle sözleşme uzatan Sarı Kırmızılı takım; Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Alexandru Cicaldau, Patrick van Aanholt ve son olarak Berkan Kutlu'yu renklerine bağladı.

Galatasaray sözleşmeleri sona eren Şener Özbayraklı, Martin Linnes ve Ryan Donk'la sözleşme yenilemedi. Ayrıca Okan Kocuk'u da Giresunspor'a kiraladı. Jimmy Durmaz'ın da Fatih Karagümrük'e transfer olması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon devre arasında kiralık olarak kadroya katılan Gedson Fernandes'i yine renklerine bağlamak isteyen Galatasaray, bu transfer için girişimlerini hızlandırdı.

22 yaşındaki orta saha oyuncusu, Benfica ile kampa katılmış ve hazırlık maçlarında da süre almıştı. Gedson için Sarı Kırmızılı kulüp 2 milyon Euro kiralama ve 8 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla birlikte bir teklif iletmişti.

Teknik direktör Fatih Terim de transferle ilgili son detayları aktararak şu ifadeleri kullanmıştı;

"Gedson Galatasaray'da çok mutlu oldu, biz de onu seviyoruz ancak bu sene Gedson'u vermek istemediklerini söylediler. Buna rağmen 1 Eylül'e kadar bazı şeylerin değişmesini bekliyoruz. Her an her şey olabilir ama son cümleleri buydu. Hatta Türkiye'den başka kulüplerin de talip olduğu haberleri vardı ama onun Galatasaray'dan başka yerde oynayacağını açıkçası düşünmüyorum."

Bu transferin gerçekleşmeme ihtimaline karşın Galatasaray B planını devreye sokacak.

İşte deneyimli teknik adamın listesindeki bir diğer isim....

Galatasaray, Gedson Fernandes'te mutlu sona ulaşamaması durumunda bonservisi Parma'da bulunan Hernani için girişimlere başlayacağı iddia edildi.

Brezilyalı orta sahayla görüşmeler başlarken henüz bir anlaşmanın sağlanmadığı belirtiliyor. 27 yaşındaki oyuncu, 2020 yazında Zenit'ten Parma'ya 6.5 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transfer olmuştu.

İtalyan temsilcisiyle 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Hernan, geçtiğimiz yıl 35 maça çıkarken, 7 gol 3 asistlik performans sergiledi.

Güncel piyasa değeri ise 6.5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fotomaç