Süper Lig'de 8'de 8 yapan Galatasaray, ardından çıktığı Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olurken Sivasspor'la ise 2-2 berabere kaldı. Kasımpaşa maçının ardından büyük hasar alan zemin, Sivasspor maçında da tepki çekti.

Beraberlik sonrası zemin üzerinden Sarı Kırmızılı yönetimini eleştiren Younes Belhanda'nın, sezon sonunda bitecek sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi.

Galatasaray, Faslı yıldızla ayrılığı şu ifadelerle duyurmuştu;

 "Younes Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. - Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ayrıca Sarı Kırmızılı kulüp 31 yaşındaki futbolcu Belhanda'nın röportajını noter onaylı tercümesini de paylaştı.

Deneyimli teknik adam Fatih Terim'in; "Belhanda'ya ben de ceza verebilirdim. Gerektiğinde sonrasını düşünmeden, maç hesabı yapmadan radikal kararlar almışlığım herkes tarafından biliniyor zaten. Şunun şurasında hepimizin iki ayı kaldı. Yönetimin de, benim de, Belhanda'nın da. Süreç daha farklı ilerleyebilirdi" dediği iddia edildi.

Son 2 maçta kaybedilen 5 puan ve Belhanda'nın sözleşme feshi sonrasında, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kayserispor'a konuk olan Galatasaray sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Sarı Kırmızılı takımda son gelişmeler bu yöndeyken; gelecek sezon için transfer çalışmalarına da başlandı.

Galatasaray, teknik direktör Terim'in önceki yıllarda da istediği yıldızı kadrosuna katmak için harekete geçtiği iddia edildi.

Fatih Terim, Ahmed Musa'nın takıma takviye edilmesini istediği öne sürülürken, forvet ve sol kanat mevkisinde oynayan Ahmed Musa, Ekim 2020'den beri kulüpsüz durumda bulunuyor.

Deneyimli teknik adam, sezon öncesi yaz kampında Nijeryalı'nın maç eksiğinin giderileceğine ve takıma faydalı olabileceğine inanıyor.

28 yaşındaki oyuncunun imza atması durumunda sarı-kırmızılıların kasasından bonservis bedeli çıkmayacak.

Öte yandan Galatasaray, bu transferle hem yıldız transferi yapmış olacak hem de kanat alternatifini genişletecek. Avrupa'ya dönmek istediğini daha önce açıklayan Nijeryalı golcü, 2018 yılında transfer olduğu Al-Nasr'da 57 maça çıkarken, 11 gol 14 asistlik performans sergiledi.

Ahmed Musa'nın güncel piyasa değeri ise 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fotomaç