Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, UEFA Şmapiyonlar Ligi'ne güçlü bir kadroyla gitmek istiyor. Sarı-Kırmızılılar iki bomba birden patlatmaya hazırlanıyor... 

Bir yanda eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, diğer tarafta eski Fenerbahçeli Simon Kjaer. Sarı-Kırmızılılar her iki futbolcuyu da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

Aboubakar için Porto’ya teklif götüren Galatasaray Yönetimi’nin, Kjaer konusunda bir süredir Sevilla ile olan temasları da sıklaştırdığı öğrenildi.
 
Olumlu geri dönüşler var

UEFA ile imzalanan Finansal Fair-Play anlaşmasına göre sattığı oyuncu bedeli kadar transfer yapabilecek olan Galatasaray, kiralık sözleşmelerin bedelleri eksi hanesine yazılmadığı için bu formüle ağırlık veriyor.

Bu arada yönetim, kulüplere teklif sunmadan önce oyuncuların menajerleriyle temas kurarak, Galatasaray’a gelme durumlarını sordu.

Olumlu geri dönüş yapanlar için maliyet araştırmasına geçildiği belirtiliyor. 

Maliyet ve kalite arayışı

Kulübe yakın kaynaklar, hem Aboubakar hem de Kjaer’in Türkiye’ye dönüş konusuna yeşil ışık yaktığını, ancak kesin bir şey söylemek adına tarafların anlaşmasını beklediklerini ifade ediyor.
 
Kadroya yapılacak takviyeler için geniş bir liste hazırlayan ve çok sayıda futbolcuyla temas halinde olan Sarı-Kırmızılılar, bu girişimler sonucunda maliyeti ve kalitesi hem Galatasaray’a hem de Şampiyonlar Ligi’ne en uygun isimleri tercih edecek.

Biri mümkün, diğeri zor Aboubakar’ı Galatasaray dışında takip eden birçok başka kulüp daha var.
 
Bunlardan biri de Beşiktaş. Siyah-Beyazlılar’ın kiralama teklifi Porto tarafından geri çevrilmişti. Dolayısıyla Aslan’ın işi de hiç kolay görünmüyor. 
 
Sevilla cephesinde ise durum biraz daha farklı. Kjaer’in Devler Ligi’nde forma giymek istediği, bu nedenle İspanyol kulübünden ayrılma fikrine sıcak baktığı belirtiliyor.

Sevilla’nın da Danimarkalı oyuncuya izin verebileceği öne sürüldü. 

Kaynak - Ajansspor