Galatasaray'dan KAP'a açıklama

"Yuto Nagatomo'nun transferi konusunda futbolcu ve kulubü Inter ile resmi görüşmelere başlandı."

Atatürk Havalimanı’na gelen futbolcunun satın alma opsiyonuyla kiralanacağı belirtildi. 31 yaşındaki futbolcunun Inter ile olan sözleşmesi normal şartlarda 30 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.



 

8 sezondur İtalyan ekibinin formasını giyen Nagatomo, bu sezon Inter’de 13 maça çıktı ve 1 asist yaptı. 13 maçta ilk 11’de oynayan Japon futbolcu, 1170 dakika sahada kaldı. Japonya Milli Takımı’nda ise düzenli olarak forma giymesiyle dikkat çeken Nagatomo, milli formayla 69 maçta 1 kez ağları havalandırdı.

Galatasaray’da teknik direktörlük koltuğuna oturan Fatih Terim, özellikle lig maçlarının ardından yaptığı açıklamalarda sol bek transferinin mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini söylemişti. Sarı-kırmızılılar, Juventus forması giyen Kwadwo Asamoah ile de uzun süre ilgilenmiş, ancak transfer gerçekleşmemişti.

Nagatomo'dan veda mesajı

Öte yandan futbolcu, transferiyle ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Bugün Inter'de 7. yılımı tamamladım. 31 Ocak 2011'de bana teklif yaptıkları günü asla unutmayacağım. Kalbim Inter'e şükranla dolu. Her şey için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.