Covid-19 testleri pozitif çıkan Arda Turan,Ryan Babel, Omar Elabdellaoui, Okan Kocuk gibi isimlerin yokluğunda kadro kurmakta zorlanan ve Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Galatasarayi Mert Günok'u örnek gösterdi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Omar Elabdellaoui ve Ryan Babel'in, yurt dışında oldukları için farklı bir statüde oldukları son testlerinin negatife çıkmasıyla oynamalarında bir sorun bulunmadığı kaydedildi.

Bu durum Covid-19 testi Türkiye'de yapılan ve pozitif olan diğer isimler için aynı durum söz konusu değil. Bu durumda olan 3 oyuncu Younes Belhanda, Arda Turan ve Okan Kocuk'un önümüzdeki maçta forma giymelerinin, TFFSağlık Rehberi'nde yer alan kurallar nedeniyle mümkün olmadığı belirtiliyor.

Sarı-Kırmızılı takım ise bu duruma itiraz ederek Medipol Başakşehir'de forma giyen Mert Günok örneğini verdi. Milli kaleci, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk testi pozitif çıkmasına rağmen son 3 testi negatif çıktığı için Manchester United maçında forma giyebilmişti.

Sarı-kırmızılı kulüp, "Avrupa'da organizasyonlarda, liglerde test sonucu negatife dönen futbolcu oynayabiliyor ama bizde 14 gün oynayamıyor. Bu süre kısaltılmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Fotomaç