Kulüpler, gelecek sezon için kadro mühendisliği yaparken, transfer edilecek futbolcularla ilgili birçok detayı da gözden kaçırmıyor. Futbolcu kalitesinin yanında, başka özellikler de oyuncuların tercih edilmesi için bir neden olarak kabul ediliyor.

Bundan dolayı transfer çalışmalarını Fatih Terim'in isteği üzerine devam ettiren Galatasaray, sürpriz bir ismi gündemine aldı. Cim-Bom, Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılı stoperi Sadık Çiftpınar'ı gündemine aldı. 

Galatasaray'da savunma hattında Koray Günter'in sözleşmesi sona ererken, Ahmet Çalık ayrılık kararı almıştı. Manchester City'den kiralanan Denayer'in durumundaki belirsizlik ve yine teknik kadronun Maicon'a çok sıcak bakmaması, defans bölgesine bir ya da birkaç takviyeyi zorunlu hale getirmişti. 

Sadık'ın transferi ile Galatasaray sadece bu problemi çözmeyip aynı zamanda UEFA'ya bildirilecek liste konusunda da önemli bir hamlede bulunacak. Geride bıraktığımız sezon Evkur Yeni Malatyaspor iyi bir sezon geçiren 25 yaşındaki futbolcunun Galatasaray altyapısı çıkışlı olması bu transferi çok daha anlamlı hale getiriyor. Çünkü CimBom, UEFA'ya bildirilecek listede altyapısında üç yıl görev yapmış dört futbolcunun ismini yazmak zorunda..