Geçtiğimiz transfer döneminin en çok konuşulan hamlelerinden biri Galatasaray'ın 4.5 milyon Euro ödeyerek milli stoper Serdar Aziz'i kadrosuna katmasıydı.

Sarı-kırmızılılara gelişi kadar kendisi için ödenen bonservis bedeli ve ne zaman sahaya çıkacağı da kısa sürede tartışma konusu olan milli oyuncu, resmi bir maçta Galatasaray forması giyemeden milli takım kampında sakatlandı.

Takım arkadaşı Kolbeinn Sigthorsson gibi dizinde menisküs yırtığı bulunan Serdar Aziz'in 1 aydan uzun süre sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Sporx'in haberine göre, sarı-kırmızılı yönetim, oyuncusu tahmin edilen süre kadar sahalardan uzak kalırsa FIFA'nın Kulüpleri Koruma Programı kapsamında milli takımda sakatlanıp kulüp formasıyla 28 gün sahaya çıkmayan futbolcular için kulüplere ödediği tazminattan yararlanmak istiyor.

Galatasaray'ın başvuruyu yapması ve kabul edilmesi halinde, Serdar Aziz'in sakat bulunduğu süre boyunca ödenmesi gereken maaşını FIFA karşılayacak.

Milli takımda yaşanan uzun süreli sakatlıkların kulüplere verdiği maddi zararları önlemek için 2011'de başlatılan uygulamadan, 2013 yılında Marcelo için tazminat alan Real Madrid de yararlanmıştı.