Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde transfer çalışmalarını titizlikle sürdüren Süper Lig ekibi Galatasaray için flaş bir iddia ortaya atıldı.

İtalyan basını, Galatasaray'ın Serie A devi Juventus'ta forma giyen yıldız futbolcuyu transfer etmek istediğini yazarken, Fatih Terim'in bu transfer için bizzat devrede olduğu öne sürüldü.

Henry Onyekuru transferinden vazgeçen Sarı Kırmızılı takımın, Nijeryalı futbolcunun alternatifini Juventus'un geçtiğimiz sezon Genoa'ya kiraladığı ve elden çıkarmak istediği Marko Pjaca olduğu iddia edildi.

Deneyimli çalıştırıcı Terim'in İtalya'dan tanıdığı menajer Alessandro Lucci ile konu hakkında görüştüğü ve bilgi aldığı çıkan haberler arasında yer alırken, Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde Marco Pjaca transferi için Serie A ekibi Juventus yönetimi ile temasa geçmesi bekleniyor.

MARKO PJACA KİMDİR?

6 Mayıs 1995 tarihinde Hırvatistan'ın Zagreb kentinde dünyaya gelen Marko Pjaca, futbola Dinamo Zagreb altyapısında başladı. Lokomotiva Zagreb altyapısında da forma giyen Hırvat futbolcu, Ocak 2012'de aynı takımla profesyonel sözleşme imzaladı.

2014 yılında 1 milyon Euro karşılığında Dinamo Zagreb'e gönderilen Pjaca, 2 sezon formasını terlettiği Hırvat ekibinde gösterdiği başarılı performans sonrası 2016 yılında 23 milyon Euro karşılığında Serie A devi Juventus'a transfer oldu.

Sırasıyla Schalke 04, Fiorentina ve Anderlecht'e kiralanan 26 yaşındaki kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezonu Genoa'da kiralık olarak geçirdi. Geçtiğimiz sezon İtalyan ekibiyle çıktığı 38 maçta 3 gol ve 2 asistlik bir performans sergileyen Hırvat futbolcunun Juventus ile olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam ediyor.

Hırvatistan Milli Takımı ile çıktığı 24 maçta 1 gol kaydeden Pjaca'nın güncel piyasa değeri ise 4 milyon Euro..

Kaynak: Fotomaç