Süper Lig'in 34. haftasında şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelmiş ve rakibiyle1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara daha almıştı.

8'de 8 yaparak liderlik koltuğuna oturan Sarı Kırmızılı takım, daha sonrasında çıktığı 6 mücadelede 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 3. sıraya kadar geriledi...

Son 3 haftada sadece 1 puan alabilen Galatasaray bu maçlarda iyi bir performans sergileyemezken, geçiş oyunlarında yaşanan düşüş de gözle görülür seviyeye geldi..

Lig'in bitimine yaklaşık 1 ay kala, Galatasaray'da yaz transfer dönemi için çalışmaları da hız kazandı.

Sarı Kırmızılı kulüp hem Belhanda'nın bıraktığı 10 numaralı formayı giyecek bir transfer yapmak hem de taraftarı havaya sokacak bir ismi gündemine aldı...Önümzüdeki sezon merkez orta sahayı değiştirecek ve hızlı bir oyuncu almak isteyen Galatasaray, transferde son dakika gelişmeleri yaşanırken, Faslı yıldızın yerine aradığı ismi buldu..

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim, öncelikli olarak oyunu açacak bir 10 numara transfer edilmesini isterken, listesindeki ilk ismi yönetime ilettiği ifade edildi. Galatasaray sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve Ligue 1 ekibi PSG'nin yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Julian Draxler'i listenin başına yazdı.

Kasasından bonservis bedeli çıkmayacak olan Sarı Kırmızılı takım, oyuncuya maaş olarak Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın maaşını teklif ettiği belirtiliyor.

Alman yıldız daha önce verdiği bir röportajda ie şu ifadeleri kullanmıştı;

"Türkiye'de oynamayı er ya da geç düşünebilirim. İstanbul'da bir kulüple anlaşırsam benim için güzel bir hayat tecrübesi olur"

Almanya'dan birçok Türk arkadaşı bulunduğunu belirten Draxler, Türk kültürüne hakim olduğunu da açıklamasına eklemişti.

Bu açıklama da Galatasaray'ı oldukça umutlandırdı.

Sarı Kırmızılı kulübün eski 10 numarası Wesley Sneijder, Draxler'i arayarak Galatasaray'ı anlattığı basında yer alan haberler arasındaydı.

Hollandalı yıldız, Türkiye'ye kendisiyle aynı yaşta geldiğini ve doğru bir karar vererek mutlu olduğunu söylediği belirtildi..

Galatasaray'ın tecrübeli teknik adamı Fatih Terim, orta sahada taraftarı ve takımı coşturacak bir isim transfer edilmesini isterken Draxler tecrübeli hocanın listesinde başköşede yer alıyor. Terim'in, yönetimden Alman yıldız için şartların zorlanmasını istediği çıkan iddialar arasında yer alıyor.

27 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon Fransız ekibinde 27 maçta forma giyerken 4 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç