Yeni sezona Giresunspor galibiyetiyle başlayan Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da, Marcao -Kerem Aktürkoğlu krizi sonrası moraller bozulmuştu. Sarı Kırmızılı takımda, yaşanan şok olay ve Brezilyalı savunmacının kadro dışı kararı sonrası stoper arayışına geçildi.

Galatasaray'ın, Marcao'nun yerine düşündüğü isim belli oldu.

Portekiz'de Porto forması giyen Mbemba için teknik direktör Fatih Terim'den 'olur' alan başkan Burak Elmas'ın pazarlıklara başladığı iddia edildi.

Sarı Kırmızılı takımın, uzun süredir takip ettiği Kongolu savunmacı, aynı zamanda Luyindama'nın da milli takımdan vatandaşı.

27 yaşındaki futbolcunun Porto ile gelecek sezon sözleşmesinin sona erecek olması Galatasaray'ın pazarlıklarda elini güçlendiriyor.

Porto'nun Mbembe için 7-8 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli istediği belirtilirken, Galatasaray'ın ise fiyatı düşürmek için pazarlıkları sürdürdüğü çıkan haberler arasında.

Mbemba'nın güncel piyasa değeri ise 16 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. 1.82 boyundaki stoper, geçtiğimi sezon 43 maça çıktı ve 1 gollük performans sergiledi.

Mbemba, kariyerinde MK Etanchéité, RSC Anderlecht ve Newcastle United gibi takımlarda da forma giydi. Demokratik Kongolu futbolcu, 55 kez milli takımda boy gösterirken, 4 de gol attı.

Mbemba için İngiliz ekibi Newcastle United, 2015 yılında Anderlecht'e 12 milyon Euro bonservis ödemişti. Porto ise Mbemba'yı 2018'de 4.6 milyon Euro bedelle kadrosuna katmıştı.

Kaynak: Fotomaç