Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig ekibi Galatasaray için sürpriz bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Şili basını, Sarı Kırmızılı kulübün Şili Milli Takımı'nın 'Yeni Gary Medel'i olarak anılan 24 yaşındaki ön libero Pablo Galdames'i gündemine aldığını öne sürdü.

Galatasaray'ın, son olarak Velez Sarsfield forması giyen ve Arjantin ekibiyle sözleşmesinin sona ermesinin ardından kulüpten ayrılan Şilili futbolcunun menajeriyle temas kurduğu da çıkan haberler arasında.

Galdames'in de kariyerini Avrupa'da sürdürmek istediği ve Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı da iddia ediliyor.

Öte yandan Pablo Galdames'in babası, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Oğlumu kısa boylu olduğu için aşağılayanlar, büyüme geriliği teşhisi koyanlar duydu mu acaba, Pablo, Avrupa'ya gidiyor. hem de onların hayallerini bile kurmayacakları kadar büyük bir takıma transfer oluyor."

Galatasaray yönetiminin, bonservisi elinde bulunan Pablo Galdames'i renklerine bağlamak için oyuncunun menajeriyle önümüzdeki günlerde bir görüşme daha gerçekleştirmesi bekleniyor.

PABLO GALDAMES KİMDİR?

Tam adı Pablo Ignacio Galdames Millan olan futbolcu, 30 Aralık 1996 tarihinde Şili'nin Santiago kentinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin Espanola takımında başlayan Galdames, Ocak 2014'te aynı kulüple profesyonel sözleşme imzaladı.

Şili ekibinde geçirdiği 4.5 sezonun ardından 2018 yılında 865 bin Euro karşılığında Velez Sarsfield'a transfer olan Şilili ön libero, sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımdan ayrıldı..Kariyerinden çıktığı 152 maçta 6 gol ve 11 asistlik bir performans sergileyen Pablo Galdames, Şili Milli Takımı'nın formasını da 4 kez terletti. 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 3.1 milyon Euro..

Kaynak: Fotomaç