Mbaye Diagne'yi kadroda düşünmeyen Süper Lig ekibi Galatasaray, sakatlık sorunu ve yüksek maliyeti nedeniyle Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu da elinden çıkarmak istiyor. 

Bu doğrultuda Mostafa Mohamed'in yanına bir golcü takviyesi yapmak isteyen Sarı Kırmızılı kulüp ile ilgili sürpriz bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre; Galatasaray'ın Nantes forması giyen Malili golcü Kalifa Coulibaly'i gündemine aldığı iddia edildi.

Raphael Nouet imzalı haberde; "Coulibaly, Galatasaray'ın hocası Fatih Terim'in listesinde ilk sırada yer alıyor" ifadeleri kullanıldı.

Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim'in şartlarının araştırılmasını istediği ve Galatasaray yönetiminin de Nantes ile temasa geçtiği de çıkan haberler arasında yer alıyor.

Öte yandan haberinde detaylarında ise şu ifadelere yer verildi;

"İlkbaharda, Nantes, Ligue 1'de kalma yarışında umudunu yeniden kazanmaya başladı. Özellikle 4 galibiyet serisini Coulibaly'ye borçluydu. 29 yaşındaki Malili forvet, Kombouare tarafından başarıyla hayata döndürüldü."

MSV Foot sitesi de Galatasaray'ın Kalifa'ya ilgi duyduğunu yazdı.

Haberde "Şu an için teklif yok. Bunun iyi bir nedeni var: Cimbom, hangi balığı ısıracağını görmek için bekliyor" denildi.

KALIFA COULIBALY KİMDİR?

21 Ağustos 1991 tarihinde Mali'nin Bamako kentinde dünyaya gelen Kalifa Coulibaly, futbola AS Real Bamako altyapısında başladı. 2011 yılında Fransız devi Paris Saint-Germain'in (PSG) altyapısında transfer olan 29 yaşındaki golcü, 2014 yılında Belçika ekibi RSC Charleroi'ye gönderildi.

Charleroi'de tek sezon geçiren Coulibaly, 2015 yılında 500 bin Euro karşılığında bir başka Belçika ekibi Gent'e transfer oldu..İki sezon boyunca Gent forması giyen Malili oyuncu, 2017 yılında 4.5 milyon Euro karşılığında Nantes'a gönderildi.

Geçtiğimiz sezon çıktığı 19 maçta 3 gol ve 1 asistlik bir performans sergileyen Kalifa Coulibaly'nin kulübüyle olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor. Coulibaly'nin güncel piyasa değeri ise 2 milyon Euro..

Kaynak: Fotomaç