Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle lige verilen arada transfer çalışmalarına odaklanan Süper Lig ekibi Galatasaray'da gündeme yeni isimler gelmeye devam ediyor.

Sezon sonunda 27 yaşındaki Rumen futbolcu Florin Andone'nin kiralık sözleşmesinin bitecek olmasından dolayı Sarı Kırmızılı kulüp yeni golcü arayışlarına başladı.

Galatasaray'da gündeme Radamel Falcao gibi Kolombiyalı Luis Suarez geldiği iddia edildi. Sarı Kırmızılı takım yıldız futbolcuyu satın alma opsiyonu ile kiralayarak kadrosunu güçlendirmenin hesaplarını yapıyor.

Yeni sezonda genç ağırlıklı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray yönetimi, tercihini yine Kolombiyalıdan yana kullanmaya hazırlanıyor.

Kiralık Andone sözleşmesinin sonuna gelirken İspanya'dan ise sürpriz bir iddia geldi. Real Zaragoza'da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Watford'da bulunan Luis Javier Suarez Charris'in Galatasaray'ın radarına girdiği öne sürüldü.

Zaragoza Sportif Direktörü Lalo Arentegui düzenlediği tele basın toplantısında, 22 yaşındaki genç golcüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kolombiyalı oyuncu için şu ifadeleri kullandı; "Onu tutmak istiyoruz. Bizimle olmasını istiyoruz. Watford ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ancak Şampiyonlar Ligi seviyesinde takımların da onu istemesi işimizi zora sokuyor" 

Sportif Direktör Lalo, Suarez için bahsettiği takımın 'Galatasaray mı' olduğunu sorusuna ise gülerek, "Polemik çıkaracak cevap bulamazsınız" yanıtını verdi.

Sarı Kırmızılı takımın 34 yaşındaki Kolombiyalı golcü Falcao'nun da devam etmesi halinde iki Kolombiyalı golcüyle oynamayı hedefleyen Galatasaray'ın Luis Suarez için İngilizlerle görüştüğü ifade edildi.

Kolombiyalı Luis Javier Suarez Charris, La Liga 2'de yer alan Real Zaragoza'da 29 maçta forma giydi. 7 gol atıp 3 de asistlik performans sergiledi ve bu müthiş performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Kariyeri boyunca çıktığı 136 maçta ise 39 gol, 5 asisti bulunuyor.

Galatasaray, satın alma opsiyonu ile Luis Suarez'i kiralamayı hedeflerken görüşmelerde Radamel Falcao'nun da aktif rol oynadığı öğrenildi.

34 yaşındaki Kolombiyalının Suarez'i arayıp, "Gelişimin için Galatasaray bir kulübü mutlaka düşünmelisin" dediği öne sürüldü.

Kaynak: Super Haber