Son olarak Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Galatasaray karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı. Sarı Kırmızılı kulüp, maçın ardından transfer için vites yükseltirken, milli futbolcu İrfan Can Kahveci dahil olmak üzere listedeki diğer isimler için girişimlere devam etti.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in verdiği liste doğrultusunda ilerleyen Galatasaray yönetimi, bu bağlamda öncelikle kadrosuna Mostafa Mohamed'i katmış ve bunun ardından Diagne'yi kiralık göndermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin adından Kolombiyalı golcü Falcao'nun da takımda kalıp kalmayacağı netlik kazanmazken, İtalya'dan gelen haber Galatasaray'ı o transfer için biraz daha umutlandırdı.

Serie A ekiplerinden Roma'nın Boşnak yıldızı Edin Dzeko, takımının İtalya Kupası'nda Spezia ile oynadıkları maçın ardından soyunma odasında teknik direktör Paulo Fonseca'ya hakaret etmiş ve kadro dışı bırakılmıştı.

Golcü futbolcu Dzeko yaşanan bu gelişme ile beraber, artık özür dilese bile rezerv takımla idmanlara devam edecek ve A takıma alınmayacak.

Bununla beraber İtalyan basını, Dzeko ile ilgili flaş bir habere sayfasında yer verdi.

Galatasaray'ın Dzeko'yu istediği öne sürülen haberde, Sarı Kırmızılı kulübün karşısındaki en büyük engelin ortadan kalktığı ifade edildi.

Haberin detaylarında Dzeko'nun menajerlerinin Juventus ile anlaşmak için görüşmelere gittiği ancak buradan geri döndüğü ifade edildi. Teknik direktör Pirlo'nun yaşı ilerlemiş isimleri artık takımında görmek istemediği kaydedildi.

Öte yandan Türkiye'de transfer döneminin bitme tarihi 1 Şubat Pazartesi saat 17.00'ye kadar.

Edin Dzeko için yarışta sadece Galatasaray ve West Ham kaldı. Roma, oyuncuyu kesinlikle elinden çıkartmak istiyor ve yıldız golcü de mali uzlaşma sağlandığı taktirde imzaya hazır durumda.

EDIN DZEKO KİMDİR?
17 Mart 1986'da Sarajevo'da dünyaya gelen Dzeko, 1.93 boyunda ve santafor bölgesinde forma giymektedir..

Kariyeri boyunda Wolfsburg, Manchester City, Roma gibi kulüplerde boy gösteren Dzeko, milli forma ile 112 maça çıkarken 59 gole imza atmıştı.

Edin Dzeko bu sezon Roma ile çıktığı 20 maçta 8 gol üretti ve 2 asist yaptı.

Kaynak: Fotomaç