Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisinde şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, bir yandan da gelecek sezonun transfer planlamasını yapıyor. Sarı kırmızılı takımda Everton'dan kiralık olarak gelen Henry Onyekuru sezon sonunda takımına geri dönecek. Onyekuru'yu yeniden kadroda tutmayı düşünmeyen teknik heyetin kafasındaki yeni isimse Taiwo Awoniyi. 
 
Galatasaray'da gelecek sezonun transferleri için scout ekibi çalışmalarını devam ettiriyor. Sarı kırmızılılar için gündeme gelen son ismin Taiwo Awoniyi olduğu iddia edildi. Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Onyekuru ile yola devam etmeme kararı alan Galatasaray, bonservisi Liverpool'da olan Taiwo Awoniyi ile ilgileniyor. Belçika Ligi'ne Mouscron'da kiralık olarak forma giyen Nijeryalı hücum oyuncusu için sarı kırmızılıların takipte olduğu iddia edildi. 

Taiwo Awoniyi kimdir kaç yaşında?

Kariyerine Liverpool altyapısında başlayan Taiwo Awoniyi, Frankfurt, Nijmehen, Mouscron ve Gent takımlarında kiralık olarak forma giydi. Son olarak yine Moscron'da kiralık oynayan Nijeryalı futbolcu, bu sezon 29 resmi maçta forma giydi ve 9 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Taiwo Awoniyi'nin Liverpool ile sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor. 21 yaşındaki futbolcu Nijerya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de forma giyiyor.