Sarı-kırmızılı yönetim geçen sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için büyük çaba sarf ederken bir türlü UEFA’yı ikna edememişti.. Mali fair play görüşmelerinde kulübün borçlarının ve oyunculara ödenen yıllık ücretlerin bir hayli yüksek olması sebebiyle UEFA G.Saray’a 1 sezon Avrupa kupalarından men cezası verirken ayrıca kulübün mali durumunun ve yapısının da takip edileceğini belirtip maaş toplamının yıllık 65 milyon Euro’yu geçmemesi şartı koydu...

Galatasaray yönetimi de bu sezon Avrupa kupalarında olmamanın büyük şokunu yaşarken bir yandan da takımın gelecek sezon Avrupa’ya gidebilmesi için harıl harıl çalışıp yepyeni bir kadro kurdu. Takımda kullanılmayan oyuncuları ya kiralık ya da bonservisleri ile gönderen yönetim Kolbeinn Sigthorsson, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Luis Cavanda, Nigel de Jong, Josue’yi kadroya kattı.

TOPLAM MAAŞ 63 MİLYON EURO

Bu oyuncuların gelişi ile birlikte takım yepyeni bir havaya bürünürken takımın toplam maaşı da 63 milyon Euro’da kaldı ve UEFA’nın 65 milyon Euro’luk sınırı aşılmadı. Başarılı operasyon sonrasında sarı-kırmızılı yönetim de yeni bir başarıya daha imza atmak için kolları sıvadı.

Yöneticiler, UEFA yetkililerinin belli aralıklarla G.Saray’dan istedikleri raporlamayı düzenli olarak verirken ocakta yapılacak ana toplantı için şimdiden çalışmaya başladı. Zirvede UEFA’nın isteklerine göre hareket edildiğini belgelerle ortaya koyacak olan idareciler ceza takibinin sezon sonuna bırakılmadan hemen kaldırılmasını isteyecek.

Sarı-kırmızılılar, UEFA’nın ceza takibini kaldırmasının ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılım izninin gelmesinin hem takıma hem de tüm camiaya sezon içinde büyük moral olacağı görüşünde.