Süper Lig'de 27. haftanın en kritik maçında Galatasaray evinde Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Bu sonucun ardından lider Sarı-Kırmızılı ekip 57 puana yükseldi. Avrupa kupalarını hedefleyen Trabzonspor ise 42 puanda kaldı.

EVİNDE YENİLMEZ

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda yaptığı son 20 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi, 20 resmi maçtan 18 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, sahasında oynadığı son 16 lig maçında ise 15 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
Trabzonspor'u 2-1 yenen Galatasaray, rakibi ligde 3 maç sonra yendi. Bordo-Mavili ekip deplasmanda 8 maç sonra kaybetti.

İLK GOL 7. DAKİKADA GELDİ

Mücadelenin 7. dakikasında Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin attığı golle 1-0 öne geçti: Sağ çaprazda Abdülkadir Ömür'den topu kapan Mariano, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Sofiane Feghouli'ya gönderdi. Feghouli'nin gelişine çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ın sağından Trabzonspor ağları ile buluştu.

KARİYER REKORU GELDİ!

Sofiane Feghouli attığı golle kariyer rekoru kırdı! Attığı 6 gol ve yaptığı 7 asistle toplamda 13 gole katkı yaparak, kariyerinin en fazla gole katkı yaptığı lig sezonunu yakaladı.
İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

52. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı..Jose Sosa'nın ara pası ile topla buluşan Yusuf Yazıcı, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti ancak kaleci Fernando Muslera yaptığı kritik kurtarışla gole izin vermedi.
60. dakikada Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Okay Yokuşlu'ya yaptığı baskı sonrasında topu rakibinden kapan Bafetimbi Gomis, sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Onur Kıvrak'ın üzerinden yaptığı vuruşla topu Trabzonspor ağları ile buluşturdu.

GOMİS '26' DEDİ

Kariyerinin en skorer sezonunu yaşayan Gomis, 26. maçında 26. golünü kaydetti... Gomis, ligdeki 26 gollük performansıyla 22 golle Mario Jardel'e ait olan Galatasaray tarihinin bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanının da yeni sahibi olmuştu.

90+2'DE İLGİNÇ BİR GOL

Trabzonspor, Kucka'nın orta sahadan attığı golle farkı 1'e indirdi: Sofiane Feghouli'nin kendisine yaptığı faulün ardından serbest vuruşu hemen kullanan Juraj Kucka, orta yuvarlağın içinden çektiği şutla topu Galatasaray ağları ile buluşturmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.