Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da transfer için yoğun mesai harcanıyor...

Bu sezon koronavirüs ve sakatlıklardan dolayı tam kadrosunu korumakta zorlanan Sarı Kırmızılı takım, gelecek sezon aynı sıkıntıları yaşamak istemiyor. Bilindiği üzere Galatasaray önümüzdeki sezon Marcelo Saracchi ile yola devam etmeyecek ve yeni bir sol beki renklerine bağlayacak.

Galatasaray scoutlarının izlediği sol bekin, teknik direktör Fatih Terim'in gündeminde olduğu ve transfer için mesai harcandığı ifade edilirken, konu ile ilgili Meksika basınından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Çıkan haberlere göre o isim, kulübüyle anlaştı ve gelen tüm transfer tekliflerini değerlendirme kararı aldı.

Haberin detaylarında ise Meksika Ligi ekiplerinden Club Leon'da forma giyen Yairo Moreno, yönetimle yaptığı görüşmenin ardından ayrılık için onay aldığı belirtiliyor.

Moreno'ya Galatasaray ile beraber Porto'nun da talip olduğu öne sürülürken, oyuncunun bu iki kulüpten birine gitmek için karar vereceği ifade edildi. Transferde en istekli takımın Galatasaray olduğu belirtilirken, Sarı Kırmızılı takımın 7.5 milyon euroyu gözden çıkardığı kaydedildi.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle kulüplerin uğradığı ekonomik zarar ele alındığında, Galatasaray'ın bu teklifinin makul bulunabileceği de haberin detaylarında yer aldı.

Galatasaray'ın şu an için Leon'a resmi transfer teklifini iletmediği, menajerler aracılığı ile fiyat yoklaması yaptığı ve Meksika kulübünün oyuncusu için masaya oturmaya hazır olduğu belirtiliyor.

Sarı Kırmızılı yönetimin, Club Leon temsilcileriyle resmi irtibata geçmesi bekleniyor.

YAIRO MORENO KİMDİR?

4 Nisan 1995'te Kolombiya'nın Necocli şehrinde dünyaya gelen Yairo Moreno, sol bek pozisyonunda göre alıyor.Tercih edilmesi halinde orta sahanın solunda da görev alabilen Moreno, bu sezon toplamda 28 maça çıkarken 2 gol 2 asist üretti ve 1933 dakika sahada kaldı.

Öte yananda Moreno, 5 kez de Kolombiya Milli Takım formasını giydi.

Kaynak: Fotomaç