Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in scoutlarının izlediği isimler doğrultusunda 6 numara pozisyonu için de hummalı bir çalışma yürütmüş ve listesindeki isimlerle yoğun transfer temasında bulunmuştu.

Deneyimli çalıştırıcı Terim'in çok önem verdiği bilinen 6 numara pozisyonu için 1 numaralı adayın El Ahly kulübünde forma giyen 23 yaşındaki Malili futbolcu Aliou Dieng olduğu belirtiliyordu.

Sarı Kırmızılı kulübün yöneticileri, Aliou Dieng transferi için Mısır kulübünün idarecileri ile defalarca kez masaya oturmuş ancak bu transfer olumlu sonuçlanmamıştı.

Galatasaray, transferin son gününde mutlak bir 6 numara transferi yapmak istemiş ve b planını harekete geçirerek Gustavo Assunção'yu renklerine bağladı.

El Ahly kulübünün yetkilileri de basına verdiği demeçlerde, Galatasaray ile Aliou Dieng transferi için ödeme planında anlaşamadıklarını ifade etmiş ve bu sebeple masadan kalktıklarını belirtmişlerdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye'de de transfer sezonu sona ererken, Mısır basınından Aliou Dieng - Galatasaray transferine dair gündeme bomba gibi düşecek bir iddia geldi.

Basında çıkan haberlere göre; Galatasaray ve El Ahly yönetimi, Aliou Dieng'in transferi için el sıkıştı ve anlaşmaya vardı.

Haberin detaylarında; Sarı Kırmızılı kulübün 2022 transfer sezonunda Aliou Dieng'i kadrosuna katmak için anlaşmaya vardığı belirtildi.

ALIOU DIENG KİMDİR?

16 Ekim 1997'de Mali'de dünyaya gelen Aliou Dieng, 1.84 boyunda ve ön libero mevkiinde forma giyiyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanan genç ismin, Haziran 2026'ya kadar El Ahly ile sözleşmesi bulunuyor.Genç yaşına rağmen Dieng'in çıktığı profesyönel maç sayısı da dikkat çekiyor. Dieng şimdiye kadar 138 müsabakada rol alırken 4 gol 8 asist üretmeyi başardı.

Kariyerine ülkesinin takımlarından Djoliba AC Bamako'da başlayan Dieng, daha sonra Cezayir takımlarından MC Alger'e transfer oldu. 2019-20 sezonunda Dieng, 1.1 milyon euro bonservisle El Ahly'in yolunu tuttu. Öte yandan Dieng, 12 kez de Mali Milli Takımı'nın formasını terletirken 1 gol üretti.

Kaynak: Fotomaç