Nettavisen'den John Vik'e konuşan Haaland, "Bu sezon en iyi performansımı sergiliyorum diyemem. Ligde 12 gol attım ama hedefim 20'ydi. 12 gol en azından iki haneli ama bu sezon için kendimden beklentim daha fazlasıydı. Daha iyi de olabilirdi, daha kötü de. Bundan sonra daha iyi olması için çalışacağım." dedi.


"SAHAYA ÇIKINCA KORKAN BİRİ DEĞİLİM"

İsveç'e karşı oynadığı ilk milli maçı anlatan Haaland, "Milli Takım ile ilk iki maçımdı. Öncelikle, 2 maçta 2'şer gol attım. İnsanların performansımdan etkilendiğini öğrendim ve bu beni mutlu etti. Benim için "Korkusuz ve acımasız" yazmışlardı. Ben sahaya çıkınca korkan biri değilim. En kötü ihtimalle, kötü bir maç çıkarırsınız. Bunda korkulacak bir şey yok. Ben gergin durumlarda daha cesur olmaya çalışıyorum ve kendimi göstermeye gayret ediyorum." yorumunu yaptı.

"Kendini göstermeye çalışmak önemli bir faktördür." diyerek sözlerini sürdüren Haaland, "İnsanın kendine inandığının, güvendiğinin göstergesidir. Bir şeylere kalkışırken o işte iyi olduğunuza emin olmalısınız. Ancak, bunun için de çok çalışmak gerekiyor. Ben de çok çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAĞIM!"

Profesyonel futbolla 15 yaşında tanışan Norveçli golcü, "İlk başladığım zamanlarda kendime, "Dünyanın en iyisi olacağım." diyordum. Dünyada yalnız olduğumu düşünmüyorum, çok önemli rakiplerim var. Bunun için ilk hedefim Norveç'in en iyisi olmak, Norveç futbol tarihinin en iyisi olmak. Bunu yapmak için de futboldan keyif almanız gerekiyor. Eğlenmiyorsanız olamazsınız. Büyük hedefler koyar çalışırsanız önemli yerlere gelebilirsiniz." değerlendirmesini yaptı.


Hentbola da çok büyük yeteneği olduğu bilinen Haaland, tercihi ile ilgili sorulan soruya, "Bence futbolu seçerek iyi bir tercih yaptım. Hentbolda da ülke çapında iyiydim. Bunu reddetmeyeceğim ama hayatımı futbol oynayarak geçirmek istedim." cevabını verdi.

"OLE GUNNAR SOLSKJAER İÇİN MOLDE'Yİ SEÇTİM"

Bugüne kadar yaptığı transferler ve seçimleriyle ilgili gelen soruyu, "16 yaşımdaydım ve transfer süreci zordu. Olabilecek en iyisi olsun istedim ve Molde'yi seçtim. Güzel bir tercigti. Arkadaşlarımı, ailemi çok özeldim ama önümde yeni bir hayat, yeni bir kulüp ve etrafımda yeni arkadaşlar vardı artık. Almanya'da Hoffenheim ve Danimarka'dan Kopenhag'a da gidebilirdim ama Molde daha doğru geldi. Direkt olarak 11'e girdim ve üst düzey futbol oynamaya başladım. Almanya ve Danimarka'da beni altyaş gruplarında oynatacaklardı. Ayrıca, Molde'de her çocuğun idolü Ole Gunnar Solskjaer var. Babam da onunla arkadaş. Benim için Ole'nin varlığı önemliydi. Buraya geldim, öğrenmeye başladım ve hala çok şey öğreniyorum. Her antrenmanda, her gün onunla konuşuyor, tartışıyoruz ve kendimi geliştiriyorum. Ole benim için babam gibi." şeklinde yanıtladı.

NEDEN JUVENTUS'U DEĞİL SALZBURG'U SEÇTİ?

"KONU PARA OLSA DAHA ÇOK KAZANABİLECEĞİM SEÇENEK..."

Erling Haaland'ın babası ve aynı zaman eski milli ve uluslararası futbolcu olan Alf Inge Haaland, oğlunun RedBull Salzburg'a transferiyle ilgili olarak, "Birçok iyi alternatif vardı. Buna hiç şüphe yok. Fakat, Erling'in bizzat kendisi Salzburg'u istedi. Umarım bu seçiminden ötürü mutluluk duyar." açıklamasını yaptı.

Erling Braut Haaland ise, "Babam bana geldi ve birkaç ipucu verdi. Babamın tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Baştan sonra kadar bana ipuçlarını, neye dikkat etmem gerektiğini söyler ve seçimi bana bırakır. İki katı para kazanabileceğim için Juventus'u değil Salzburg'u seçtiğimi söylediler ama doğru değil. Para için seçim yapmam. Konu para olsa daha fazla kazanabileceğim bir seçenek vardı. Ben gelişebileceğim bir yer istedim. Bana Salzburg'ta projelerinden bahsettiler ve etkilendim." dedi.

"SALZBURG, EN İYİ OLMAM İÇİN YARDIM EDECEK"

Salzburg'taki planlarıyla ilgili gelen soruya ise Haaland, "Avrupa'nın en iyi futbolcusu olmak için bana yardımcı olacaklar. Salzburg'ta ilk 11 oynayacak kadar iyi olduğumu biliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporx