İsveç'te Östersunds'a 2-0 yenilerek herkesi şaşırtan Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda da istediğini alamadı, Avrupa'ya çok erken havlu attı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Galatasaray, Östersunds'la 1-1 berabere kaldı. 

Maça beklendiği gibi çok hızlı başlayan Galatasaray ilk yarıyı neredeyse tek kale oynadı. Gomis, Yasin ve Sinan'la gol için yüklenen sarı kırmızılılar, 45 dakikada attığı 12 şutta isabeti bulamayınca devre 0-0 sona erdi. 

İkinci yarıda ise tam bir şok anı yaşandı. Dakikalar 60'ı gösterirken penaltı kazanan Östersunds'da Brwa Nouri, takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray'ın aradığı gol ise 69. dakikada Ahmet Çalık'ın ayağından geldi. Ancak Galatasaray, kalan dakikalarda aradığı golleri bulamayınca maç 1-1 sona erdi ve Cimbom UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda etti.
 
Galatasaray: 1 - Östersunds: 1 
 

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Bastian Dankert, Mike Pickel, Rene Rohde (Almanya)

GalatasarayMuslera, Linnes, Maicon, Ahmet Çalık, Carole (Dk. 56 Eren Derdiyok), Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Belhanda, Yasin Öztekin (Dk. 69 Rodrigues), Gomis

Östersunds: Keita, Mukiibi (Dk. 65 Bergqvist), Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos (Dk. 65 Edwards), Sema (Dk. 81 Hopcutt), Gero

Goller: Dk. 60 Nouri (penaltıdan) (Östersunds), Dk. 69 Ahmet Çalık (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 20 Gomis, Dk. 39 Muslera, Dk. 49 Tolga Ciğerci, Dk. 87 Rodrigues, Dk. 90+1 Belhanda (Galatasaray)