Finansal Fair Play (FFP) kurallarına takılan Sarı-Kırmızılı ekibe yaptırım uygulayacak olan UEFA, 3 maddeden birini karara bağlayacak.

Galatasaray, Avrupa kupalarından men cezası beklemezken, başkan Mustafa Cengiz de kararın açıklanacağı UEFA'nın Nyon'daki genel merkezinde olacak. FFP kurallarının 5,6 ve 7. maddeleri üzerinden bir ceza bekleyen Aslan'ı bekleyen cezalar şöyle:

İŞTE O MADDELER

5. madde: UEFA müsabakalarından elde edilen gelirlere el konulabilir. Bu ceza Fenerbahçe ve Bursaspor dahil birçok takıma uygulandı.

6. madde: UEFA müsabakalarına yeni oyuncuların kaydettirilmesinin yasaklanması. Bonservis bedeliyle sattığı kadar oyuncu transferi yapabilir.

7. madde: Kulübün, UEFA kulüp müsabakaları için A listesinde yer alan futbolcuların toplam maliyetinin sınırlandırıması. Takımın yıllık giderlerinde bütçe kısıtlaması.

BAŞKAN ÖNLEMİNİ ALDI

Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, önceki gün yaptığı açıklamada, "Seçimi falan düşünmüyorum. SPK ve UEFA süreciyle ilgileniyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Tehlikeye dikkat çeken Mustafa Cengiz'in, SPK'nın olası bir kayyum atamasına karşılık proje hazırladığı öğrenildi. Cengiz'in dün İsviçre'ye gitmeden önce de Ankara'da bu konuyla ilgili görüşmeler yaptığı kaydedildi.