Sarı-Kırmızılı ekip forvet bölgesinde yaşanan eksikliği gidermek için İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'nin hücumcusu Ahmed Musa ile masaya oturdu.

Galatasaray'ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olması Nijeryalı futbolcunun, Sarı-Kırmızılı takıma sıcak bakmasını sağladı.

ÇOK YÖNLÜ BİR OYUNCU

Sarı-Kırmızılı kulübün içerisinden edinilen bilgilere göre futbolcu ile 1 yıl kiralık protokolü yapıldığı, kısa bir süre içinde 25 yaşındaki futbolcunun transferinin tamamlanacağı öğrenildi.

1992 doğumlu Ahmed Musa, forvet bölgesinin her noktasında görev yapabildiği için 'joker' olarak değerlendiriliyor. Asıl bölgesi santrfor olmasına rağmen, hem sağ kanat hem sol kanat olarak oynayabilen Nijeryalı, hızı, adam eksiltme özelliği ve bitiriciliği ile biliniyor. Musa, 2016'da 19.5 milyon euro karşılığında City'ye transfer olmuş ancak Ada'da tutunamadı.

CSKA İLE BAŞLADI

2010 yılında Nijerya'nın Kano Pillars takımından Hollanda'nın Venlo takımına transfer olarak Avrupa'ya adım atan yıldız santrfor oyuncusu, burada kendini kanıtlayarak 2012 yılında 5 milyon karşılığında CSKA Moskova'ya transfer oldu.

CSKA'da tekrar kendini bulan 1.70 boyundaki santrfor, ligde çıktığı 10 maçta 6 gol, 3 asiste imza attı. Futbolcu, kiralık geçirdiği sezonun ardından Leicester'a geri dönerken, kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

BEDELSİZ YOLLANDI

2017-18 sezonunun ilk yarısında Leicester tarafından kadro dışı bırakılan ve 2. takımla maçlara çıkan Musa, devre arasında bedelsiz bir şekilde eski takımı CSKA Moskova'ya kiralandı.




Kaynak:Fotomaç