Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Finansal Fair Play kriterleri kapsamında UEFA’dan 1+1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sarı kırmızılıların kupayı kazanması, gelecek adına hayati önem taşıyor... Gelin, kupa neden Cimbom için çok önemli hep birlikte bakalım...UEFA, Galatasaray için kararını Şubat ayı içinde verecek. 1 yıl Avrupa Kupaları’nda9n men cezası gelmesi ihtimali çok yüksek. Üstelik, +1 daha gündemde. Sarı kırmızılı yönetim, bir yandan bu cezalardan kurtulmak için yoğun çaba gösterirken, diğer yandan ise ince bir hesap ve planlama içinde...

DEVLER LİGİ HESABI

Öncelikle kural şu. Galatasaray’ın alacağı men cezası ancak o yıl Avrupa Kupaları’na katılım hakkını elde etmesi halinde yürürlüğe giriyor. Yani, Cimbom bu yıl ceza alır ve ligde de sıralamaya giremeyip, Türkiye Kupası’nı da alamaz ise Avrupa Kupaları hakkını elde edemediği için verilecek ceza otomatik olarak seneye kalıyor.Sarı kırmızılılar için bu yıl ligde ilk ikiye girip Şampiyonlar Ligi vizesi almak Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aradaki büyük puan farkı gözönünde bulundurulduğunda hayli zor. Cimbom için bu yıl Avrupa’nın tek yolu ligde 3 veya 4. olarak ya da Türkiye Kupası’nı alarak bu hakkı cebe koymak.İşte buradaki nüans sarı kırmızılıların hedefine ışık tutuyor.  Galatasaray, UEFA’dan gelecek cezayı, Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir kulvarda çekmek yerine, UEFA Avrupa Ligi hakkını yitirerek çekmeyi daha uygun buluyor.

ENSEDE, DÖRT CİDDİ RAKİP VAR


Bu düşüncenin gerçekleşmesi için ise ya ligde ilk 4’e girilecek ya da Türkiye Kupası alınarak, sezon UEFA Avrupa Ligi hakkı ile kapatılacak. Süper Lig’de şu anda 33 puanla üçüncü sırada olan G.Saray’ın, M.Başakşehir, T.Konyaspor, Kasımpaşa ve Akhisar Bld. olmak üzere UEFA Avrupa Ligi bileti adına dört ciddi rakibi bulunuyor.Türkiye Kupası’nda yola devam edip kupayla birlikte UEFA Avrupa Ligi vizesi almak istiyor. Bu iki hedeften biri gerçekleştirilirse, sarı kırmızılılar UEFA’dan gelecek bir yıl men cezasını UEFA Avrupa Ligi’ni feda ederek geçiştirecek, önümüzdeki sezon kazanılacak Şampiyonlar Ligi hakkını kurtarmış olacak.