Badelj'e Galatasaray'ın talip olduğu gündeme gelmişti. 

Serie A ekibi Fiorentina ile olan sözleşmesi sona eren ve şu anda boşta olan tecrübeli oyuncu, İtalya'da kalmak istiyor.

Hırvat futbolcuya yakın isimlerden bir tanesi olan FIFA menajeri Saffet Balkan, Hırvatistan - Senegal maçından sonra Hırvat Milli Takımı'nın kampında yaptığı görüşmeyi aktardı.

YENİ TAKIMI INTER YA DA MİLAN OLABİLİR

Balkan, "Badelj ailevi sebeblerden dolayı İtalya'da devam etmeye karar verdi.  Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyor. Muhtemelen Milano'da futbol yaşantısını sürdürecek. Yeni takımı AC Milan ya da Inter'den bir tanesi olabilir" dedi. 

29 yaşındaki orta saha oyuncusu, futbol kariyerine Dinamo Zagreb’de başladı. Ardından 1 sezon Lokomotiva Zagreb forması giyen Badelj, 2008-2009 sezonunda tekrar Dinamo Zagreb’e döndü.

5 sezon Dinamo Zagreb’de oynadıktan sonra Alman ekibi Hamburg’un transfer teklifiyle kariyerinde yeni bir sayfa açan Hırvat futbolcu, 3 sezon Bundesliga’da oynadı. Ardından ise Fiorentina’nın yolunu tuttu.

İtalyan ekibi Fiorentina’da 4 sezon görev alan futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Badelj, geçen sezon Fiorentina’da 27 maçta 2 gol 1 asistlik performans ortaya koydu. Badelj, Hırvatistan Milli Takımı’nda ise 35 maçta 1 gol kaydetti.




Kaynak:Ajansspor