Gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyurulan anlaşmada ilk sözü Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek aldı. Özbek konuşmasında, "Türk sporunun çınarı Galatasaray Spor Kulübü ülkesini ve vatanını mükemmel bir biçimde temsil etmiştir ve dünyada en çok bilinen Türk markası olmuştur. İşbirliklerinde bir konuyu çok önemsiyoruz. Bu topraklarda doğmuş, vatanın bağrından çıkmış şirketlerle birlikteliğin Galatasaray'a enerji vereceğini düşünüyoruz. Diğer sponsorlarımız Garenta da Nef de kendi alanlarında öncülüklerini sürdürmektedirler. Permolit Boya da alanında öncü bir marka. İki markanın birbirine enerji vereceğin düşünüyorum" dedi.

Dursun Özbek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk milletinin darbeye karşı dik duruşu, vatanına ve milletine karşı bağlılığı sayesinde dünyaya örnek bir görüntü sergilediğini belirtti ve şöyle devam etti: "Uluslararası piyasada beklenti farklıydı. Hain darbe girişimi nedeniyle uzun süre ekonominin toparlanmayacağı kanaati vardı. Türk ekonomisine bağlılık şunu gösterdi: Türkiye'deki sanayi kuruluşları ekonominin kaotik ortamdan çıkmasını bildi. Galatasaray ile yapılan sponsorluk anlaşmalarıyla bu kendisini göstermiştir. Darbe girişiminden iki gün önce Nef ile görüşmüştük; tereddüt etmeden imzaladık. Permolit Boya ile de aynı şekilde görüştük ve imza attık..."

"Sponsorlar, sporun en büyük destekçileri" diyen Dursun Özbek, sözü Akçalı Boya AŞ CEO'su M.Akın Akçalı'ya bırakırken; Akın Akçalı, Permolit Boya'nın Akçalı Şirketler Topluluğu'nun lokomotif markası olduğunu ve bu markanın dünya genelindeki etkisinden bahsetti. Akçalı sözlerine şöyle devam etti: "Galatasaray şanlı bir tarihe sahip. Bugüne kadar kazandığı destansı başarılar Türk spor tarihinde ilklerin ve enlerin kulübü olarak kendine sağlam bir yer edinen güzide bir spor kulübümüz. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden ve göğsümüzü kabartan bir camia. Biz de Permolit Boya olarak sektörün öncülerinden biriyiz. Amacımız Galatasaray gibi her alanda liderlik. Milyonları peşinden sürükleyen sarı-kırmızı formanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz..."

İmza törenin ardından soru-cevap kısmına geçilirken başkanımız Dursun Özbek'in medya mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar şöyle oldu:

"Eleştiriler bana, yönetim kuruluna ve Galatasaray'a güç katıyor. Galatasaray'a hizmet etmek için aday olmuştum. Eleştirileri yapıcı olarak değerlendirdik. Galatasaray'ın başarılarına başarı eklemek için kenetlendik. Geçmişten memnuniyetsizliğim yok. Bugün daha iyi bir konuma geldiysek o eleştirilerin etkisi önemli."

"Fatih Terim, Galatasaray'ın yetiştirdiği bir spor adamı. Bu kulübe hizmet etmiş biri. Bünyemizden çıkan değerlere sahip çıkmamız gerektiğin düşünüyorum. Benim de onayımla iletişim grubumuz vasıtasıyla doğum gününü kutladık. “

"15-17 bin civarında bir kombine sayısına ulaştık. Bu rakamın artacağına inanıyorum. Taraftarların desteğini bu sene esirgemeyeceğini düşünüyorum. Galatasaray taraftarsız düşünülemez. Geçmiş yıllardaki rakama kısa süre sonra ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm taraftarlarımızı Rize maçına davet ediyorum."

"Riva ile ilgili çalışmalar son safhada. Yakın bir tarihte genel kuruldan onay almak suretiyle faaliyete geçeceğiz. Gecikmek istemiyoruz. Çünkü mali yapıyı bir an evvel düzeltmeliyiz..."

"UEFA ile ilgili sıkıntılı bir dönem geçirdik. UEFA, 'Yapacağın futbolcu harcamaları; maaşlar, maç başları, primleri ve ilgili vergileri dahil 65 milyon Euro'ya kadar harcama yapabilirsin' dedi. Kritereler konusunda hassasız. Bu sene kadroda düşünmediğimiz isimleri gönderdik. Ekibimizi kuvvetlendireceğini düşündüğümüz isimlerin transferini yaptık. 60 milyon Euro seviyesine geldik. Mümkün olduğu kadar da rakamı aşağı çekmeyi planladık. UEFA ile hep dirsek temasındayız. Sürekli konuşuyor ve yorumlarını alıyoruz."

"Turgay Şeren Sezonu olması nedeniyle de bu sezon bizim için önemli. Galatasaray şampiyonluğun en büyük favorisi. Sezona iyi başladık. Takviyeler de güç katacak seviyede. Yüzde vermiyorum ama Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayı."