Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray’ın Eskişehirspor’dan transfer ettiği Jesse Sekidika’yı kiralık olarak isteyen takımlara bir yenisi daha eklendi. TFF 1. Lig ekiplerinden şampiyonluk hedefleyen Erzurumspor, Sarı Kırmızılı ekibin yeni transferi Jesse Sekidika’yı kiralık olarak istediği iddia edildi.

Sezona Süper Lig hedefi ile başlayan Erzurumspor ara transferde yapacağı takviyeler ile hedefine ulaşmak istiyor. TFF 1. Lig ekibi Erzurumspor, Galatasaray’ın Eskişehirspor’dan renklerine bağladığı Jesse Sekidika’ya talip oldu. Erzurumspor 23 yaşındaki oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. Henüz lisansı çıkmayan Sekidika için son kararı Sarı Kırmızılı ekibin teknik direktör Fatih Terim verecek. Nijeryalı oyuncu için kiralama kararı alınırsa ilk tercih mavi beyazlı ekip olacağı da iddialar arasında. 

23 yaşındaki Nijeryalı Jesse Sekidika ligin ilk yarısında Eskişehirspor forması giyiyordu. Ara transfer döneminde Galatasaray’a transfer olan genç oyuncu TFF 1. Lig’in ilk yarısında Eskişehirspor forması ile 16 mücadelede forma şansı buldu. Sahada olduğu 16 maçta etkili bir performans gösteren Jesse Sekidika 8 gol attı. Nijeryalı oyuncu attığı 8 golün yanı sıra 2 asistlikte performans sergiledi.

TFF 1. Lig ekibi Erzurumspor, Fatih Terim’in vereceği kararı bekliyor. Deneyimli teknik adam Terim, yeni transfer Sekidika’nın ayrılmasına izin vermezse Erzurumspor transferde başka oyunculara yönelecek.  

Erzurumspor’un hedefi geçtiğimiz sezon küme düştüğü Süper Lig’e tekrar yükselmek. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan mavi beyazlılar 17 maçın ardından kedisine ikinci sırada yer buldu. 17 karşılaşma sonunda 9 galibiyet alan Erzurumspor 3 kez ise rakipleriyle berabere kaldı. 5 maçta rakiplerine mağlup olan mavi beyazlı ekip 30 puan topladı. Bu maçlarda 20 gol atan TFF 1. Lig ekibi kalesinde ise 14 gol gördü. Erzurumspor lider Hatayspor’un 6 puan gerisinde yer alıyor. TFF 1. Lig’in lideri olan Hatayaspor’un 36 puanı bulunuyor.  

Erzurum ekibi ligin ikinci yarısını İstanbul’da açıyor. Erzurumspor 18. hafta mücadelesinde ligin 13. sırasında bulunan İstanbulspor’a konuk olacak. 19 Ocak Pazar günü oynanacak olan karşılaşma saat 14.00'de başlayacak.

Kaynak: Asist Analiz