Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da Mbaye Diagne küllerinden doğmayı başardı.

Önceki sezon taraftarların büyük coşkuyla karşıladığı Senegalli golcü futbolcu, beklenen performansı gösteremeyince Sarı Kırmızılı takımda yavaş yavaş gözden düşmüş ve geçen sezon Club Brugge'a kiralanmıştı.

Bu sezon takım bulamayınca mecburen Galatasaray'da kalan ve kendisinden çok da bir şey beklenmeyen Diagne, Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao'nun sakatlanmasının ardından adeta 'süper kahraman'a dönüştü.

Kayseri maçıyla gollerine start veren Galatasaraylı futbolcu Diagne, Rizespor karşısındaki hat-trick ile adeta patlama yaptı. Son maçta da Hatayspor'u avlamayı ihmal etmedi.

Lig'de 5. golüne ulaşan 29 yaşındaki futbolcunun Avrupa Ligi elemelerinden de 2 golü bulunuyor. Her geçen gün üstüne koyarak giden Diagne, takım içi rakibi Radamel Falcao'yu da gölgede bıraktı.

Dünyaca ünlü futbolcu, Galatasaray formasıyla 16 gol atarken Diagne toplamda 18 kez ağları sarsmayı başardı.

Falcao'nun sakatlıkları devam ettiği sürece bu sayı daha da artacak gibi görünüyor. Senegalli yıldızın, performansını yükseltmesi sadece taraftarları değil, yöneticileri de sevindirdi. Zira 'paralar çöpe gitti' denilen oyuncu, hem fiyatını yükseltmeye başladı hem de yeniden menajerlerin gözdesi haline geldi.

Öte yandan Almanya'dan Sächsische Zeitung gazetesi daha önce M'Gladbach'ta forma giyen Periel Mlapa'yı, Japon Ligi takımlarından Vissel Kobe'nin istediğini belirtmişti..

Bir süredir Asya futbolunu yakından tanıyan bir golcü arayan Japonya ekibinde adaylarından bir diğerinin ise Galatasaray'da yıldızını yeniden parlatmayı başaran Mbaye Diagne olduğu öne sürüldü.

Ayrıca Vissel Kobe, Galatasaray'dan daha önce Lukas Podolski'yi transfer etmişti.

İki kulüp arasında bu transfer nedeniyle ciddi bir yakınlaşma olmuştu.

Mbaye Diagne, Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanına sahip.

Önceki sezon, Kasımpaşa forması altında 20, ikinci devre forma giydiği Sarı Kırmızılı takımda ise 10 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Mynet Spor