Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın sözleşmesini alıp almama konusunda bir dönem ikilemde kaldığı Mısırlı golcü Mostafa Mohamed, Shakhtar Donetsk'in radarında.

Sezon başında sağlık kontrolünden geçmesine karşın Fransız ekibi Bordeaux'nun kapısından dönen Mohamed için Ukrayna ekibinin menajerinden, bonservisiyle ilgili bilgi aldığı iddia edildi.

Bonservisi Zamalek'te bulunan Mostafa Mohamed'in oldukça çetrefilli transfer durumu nedeniyle Ukrayna ekibinin kafasının karışsa da ocak ayına kadar Sarı Kırmızılı kulüp ile temasa geçmeye hazırlandığı da çıkan haberler arasında.

Shakhtar Donetsk'in, Mohamed ile ilgili yaşanacak gelişmelere göre Ocak ayında ya Galatasaray'ın ya da Zamalek'in kapısını çalmak zorunda olduğu çıkan haberlerin detayında yer alırken, 10 milyon euro'ya Ajax'tan alınan Lassina Traore'nın sezona fırtına gibi başlamasına rağmen geçirdiği sakatlık yüzünden sezonu kapatması nedeniyle Shakhtar'ın acilen bir forvet oyuncusuna ihtiyacı olduğu biliniyor.

Öte yandan Shakhtar Donetsk'ın bir süredir yine Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Zorya'da kiralık olarak gönderdiği forvet oyuncusu Allahyar'ı transfer edeceği öne sürülüyordu.

Mohamed'in 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu Aralık ayı sonunda kullanacak olan Galatasaray'ın yüksek bir bonservis teklifi gelmesi halinde bunu da değerlendirmeye alacağı ifade ediliyor.

Golcü oyuncu için Bordeaux'un da devre arasında Sarı Kırmızılı ekibin kapısını çalması bekleniyor.

Ayrıca teknik direktör Fatih Terim yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Kaderine kendisi karar verecek"

Sezon başında Fransız ekibi Bordeaux'ya transferi son anda iptal olan ve yeni sezona da durgun bir başlangıç yapan Mısırlı forvet, 3-2 kazanılan Çaykur Rizespor maçında attığı 2 golle galibiyetin mimarlaranı arasında yer aldı.

Kaynak: Fotomaç