Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Ryan Donk'un ardından ikinci bombayı da patlattı.

Sarı-Kırmızılı ekip, Norveç'in Molde takımından Martin Linnes ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Martin Linnes için oyuncunun kulübü Molde FK ile resmi görüşmelere başlanmış olup oyuncunun İstanbul'da sağlık kontrolünden geçmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir. Saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Martin Linnes kimdir?

Bir dönem Beşiktaş'ın da gündeminde yer alan fakat Molde ile anlaşamaması nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Martin Linnes 2012 yılından bu yana Molde forması giyiyor. Bu sezon Molde formasıyla 38 resmi maça çıkan ve 3 gol atan Linnes hem sağ bek, hem de sağ açıkta forma giyebiliyor. 24 yaşındaki Norveçli futbolcu Molde'nin vazgeçilmezleri arasında yer alıyordu.

Uzun zamandır sağ bek transferi için oyuncu arayışında bulunan Galatasaray, son olarak Molde takımının sağ beki ile anlaştığı iddia edildi. Alınan bilgilere göre ise Martin Linnes bugün veya yarın açıklanabilir.

Martin Linnes, 20 Eylül 1991 tarihinde Norveç'in Kongsvinger şehrinde dünyaya geldi.

Futbol hayatına Sander altyapısında başlayan Linnes, daha sonra Kongsvinger altyapısına geçti ve 2010'da as takıma yükselerek 5 Mayıs 2010 tarihinde takımının Sandefjord ile deplasmanda oynadığı maçın son bölümlerinde oyuna girerek ilk resmi maçına çıktı.

Norveç 1. Ligi'nde 15 maçta forma giyen Linnes, o sezon takımının küme düşmesine engel olamazken, 2011'de Norveç 2. Ligi'nde 26 maça çıkığ 2 gol 3 asistlik bir performans sergiledi.

2012 yılının Ocak ayında bedelsiz olarak Molde'ye transfer olan Linnes, kısa sürede takımının vazgeçilmez isimlerinden birisi oldu.

2012 ve 2014'te ligde şampiyonluk yaşayan Linnes, 2013 ve 2014'te de Norveç Kupası'nı kaldırdı.

Molde formasıyla şu ana kadar 152 resmi maçta görev alırken, 14 gole imza atıp 16 asist yapan Linnes'in adı geçtiğimiz yıl Beşiktaş ile de sıkça anılmıştı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Molde'nin Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da forma giyen Linnes, sağ bekte hızı, çabukluğu ve etkili driplingleriyle ön plana çıkmıştı.

Norveç'in U-21 ve U-23 milli takımlarında görev alan Linnes, 2013 yılında A Milli Takım forması giymeye başladı ve şu ana kadar 12 kez milli oldu. 

Skorer