Teknik direktör Riekerink de, direkt santrfor olarak elde sadece Umut Bulut’un olduğunu belirtti ve yönetimden aceleci olunmasını istedi. Castaignos, Cornelius, Robson Kanu, Rodallega ve Eren Derdiyok radardaki golcüler...

Burak Yılmaz’ı Çin’in Beijing Guoan kulübüne sattıktan sonra hücum bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşayan Galatasaray, yeni sezonda hücum hattına 2 takviye birden yapmaya karar vermişti.

Ancak şu ana kadar golcü konusunda somut bir adım atılmış değil. İstanbul’daki ilk etap çalışmaları bitip, takım İsviçre’ye giderken teknik direktör Jan Olde Riekerink, yönetimden özel bir istekte bulundu.

Hollandalı hoca, elde orjinal mevkisi santrfor olan sadece Umut Bulut’un kaldığına dikkat çekerken, 19 Temmuz’da bitecek İsviçre kampına mutlaka bir golcü getirilmesini istedi. Yönetim, bu doğrultuda çalışmaları hızlandırırken, hedefte 5 aday var.

İşte bu isimlerle yapılan görüşmelerden gelinen sona durum...

Robson Kanu önerildi

EURO 2016’da Galler forması altında gösterdiği performansla dikkat çeken Robson Kanu, Galatasaray’a önerildi. Menacerler daha önce Beşiktaş’a da bu oyuncuyu teklif etmişti. Bonservisi elinde bulunan ve son olarak İngiltere’de Reading forması giyen 27 yaşındaki forvetin maliyeti ucuz olduğu için yönetim değerlendirmeye aldı. Bu konuda teknik direktör Riekerink’in vereceği cevap bekleniyor. Sadece ileri uçta değil, hücum hattının her iki kanadında da görev yapabilen Kanu, gündeme gelen son sürpriz isim.

Cornelius tamam ama...

Scout ekibinin olumlu rapor verdiği Andreas Cornelius, devre arasında da Galatasaray’ın gündemine gelmişti. Sarı-Kırmızılılar bu kez daha istekli. Kopenhag’dan aynı zamanda orta saha oyuncusu Delaney’i de isteyen Cim Bom, görüşmelere devam ediyor. Oyuncu kanadında ise bir sıkıntı söz konusu değil. 23 yaşındaki Danimarkalı Cornelius, Galatasaray’a gelmeyi istiyor. 2018’e kadar sözleşmesi bulunan 1.93’lük forvet için kulübü 3-3.5 milyon Euro civarı bir bonservis bedeli talep ediyor. Cornelius, Danimarka Milli Takımı’nda bugüne kadar çıktığı 8 maçta 1 kez ağları havalandırmıştı.

Rodallega’da takas formülü


30 Haziran’a kadar sözleşmesinde 1.7 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi bulunan Hugo Rodallega bu rakama alınmamıştı. Yönetim para artı takas formülüyle bu işi bitirmeyi hedefliyor. Akhisar Belediyespor’a önerilen isimler Ryan Donk ve Tarık Çamdal. Ancak bu iki oyuncunun yıllık ücretinin yüksek olması transferi zora sokuyor. Rodallega ise Galatasaray’a gelmek için yönetimden haber bekliyor. Aslan’ın elini güçlendiren nokta, Rodallega’nın bu transferdeki istekli tavrı. 31 yaşındaki forvet geçen sezon Süper Lig’de attığı 19 golle alkış almıştı.