Galatasaray, Östersund karşısında turu geçmesine yarayacak bir skor almak istiyor. UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme turundan başlayacağı için sezon öncesi çalışmalarına erken başlayan Galatasaray, yine bu dönemde transfer çalışmalarına yoğunlaştı. Geçen sezon UEFA'nın Finansal Fair-Play uygulamasına takılan ve Avrupa'ya gidemeyen Sarı-Kırmızılılar bu sezon eline geçen fırsatı iyi değerlendirerek Avrupa'da yer almak istese de, ilk maçtan aldığı skorla bunu oldukça zora soktu. İlk maçtan alınan skor ve oynanan oyun zaten geçen yıldan hayal kırıklığı yaşayan taraftarın tepkisini çekerken, bir de Wesley Sneijder'le yolların ayırması tepkileri iyice arttırdı. Bu tepkiyi dindirmek isteyen Igor Tudor ve öğrencileri ne olursa olsun ikinci maçta Östersund'u devirerek turu geçen taraf olmak istiyor.

GALATASARAY-ÖSTERSUND MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda ilk maçında rakibine deplasmanda 2-0 yenilen ve turu tehlikeye sokan Galatasaray, Östersund'la İstanbul'da karşılaşacak. Türk Telekom Stadyumu Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu hakemlerinden Bastian Dankert yönetecek. Dankert'in yardımcılıklarını ise Mike Pickel ve Rebe Rohde yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Robert Kampka olacak. 20 Temmuz 2017 Perşembe günü oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Futbolseverler Galatasaray-Östersund maçını Smart Spor'dan canlı izleyebilecekler.

AVANTAJ ÖSTERSUND'TA

Galatasaray kura çekilişinin ardından Östersund'la eşleştiğinde turun favorisi olarak gösterilse de ilk maçta işler beklenildiği gibi gitmedi. İlk Avrupa maçına çıkan Östersund bu maçta sürpriz bir galibiyete imza attı ve İstanbul'daki maç öncesinde büyük bir avantaj yakaladı. İsveç'te Jamtkraft Arena'da oynanan karşılaşma 2-0 Östersund'un üstünlüğüyle sona erdi.
İsveç'te lig devam ettiği için daha hazır durumda olan Östersund, bunu maça yansıtmayı başardı. Savunmada güven vermeyen Galatasaray, hücum organizasyonlarında da oldukça etkisizdi. İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmanın ikinci yarısında goller geldi. Ev sahibi ekip 68. dakikada Saman Ghoddos ile 1-0 öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+2. dakikada geldi. Jamie Hopcutt'un golünün ardından maçı 2-0 Östersund galibiyetiyle sona erdi.

GALATASARAY TURU NASIL GEÇER?

İlk maçtaki 2-0'lık yenilginin ardından Galatasaray'ın turu geçmesi için rakibini üç veya daha farklı bir skorla mağlup etmesi gerekiyor. Eğer Sarı-Kırmızılılar rakibini 2-0 yenerse karşılaşma uzatmalara gidecek. Öte yandan 3-1, 4-2, 5-3 gibi iki farklı galibiyetler turu Östersund'a getirecek. Yine beraberlik ya da yenilgi halinde de Galatasaray erkenden Avrupa defterini kapatmış olacak.

ÖSTERSUND MORALLİ

Galatasaray'ın rakibi ilk Avrupa maçından galibiyetle ayrılmasının ardından ligde çıktığı ilk karşılaşmada da gülen taraf oldu. İsveç Allsvenska'da bu hafta sahasında Djurgardens'i konuk eden Östersund rakibini 2-1 mağlup etti. Kırmızı-Siyahlılara galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Mensah ile 50. dakikada Bergqvist kaydetti. Böylece takım 6. sıradan 5. sıraya yükseldi.

SNEJDER GİTTİ, TARAFTARLAR TEPKİLİ

Galatasaray'da giden isimler tartışılırken, özellikle Wesley Sneijderin takımdan ayrılmasına taraftarlar büyük tepki gösterdi. Daha önce Podolski ve Bruma'nın ayrılmasıyla sarsılan Sarı Kırmızılılar bu kez takımın en sevilen isimlerinden Sneijder'le vedalaştı.
Östersund'la oynanan ilk maçta Avrupa listesine alınmamasından dolayı forma giyemeyen Sneijder'in yokluğu takımın hücum gücünde fark edilmişti. Yeni transfer Younes Belhanda'nın da sakatlığından dolayı forma giymediği maçta Sinan Gümüş, Garry Rodriguez, Bafetimbi Gomis gibi isimler beklenen verimi veremedi. Özellikle 10 numara pozisyonunda Sinan Gümüş'ün oynatılması ve Gümüş'ün beklenen performansı sergileyemesi Tudor'u hedef haline getirdi. Şimdi Östersund karşısında bir mağlubiyet alınması durumunda Igor Tudor'un koltuğu iyice salanacak gibi görünüyor.