Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, yaz transfer sezonu için şimdiden kolları sıvadı.

Sarı Kırmızılı kulüp, Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yeni 10 numarasına kavuşmaya hazırlanıyor.

Ara transfer döneminde Zamalek'ten Mostafa Mohamed'i renklerine bağlayan Galatasaray, golcü futbolcudan memnun kalırken, scoutların önerisi üzerine bir isme daha yoğunlaştı.

Mısır Ligi'ne oldukça hakim olan Sarı Kırmızılı kelübün, El Ahly'de forma giyen Mohamed Magdy Morsy 'Afsha' için resmi teklifini yaptığı öne sürüldü.

Ahlynews.com adlı internet sitesinde konu ile ilgili yer alan haber şu şekilde;

"El Ahly'in oyuncularına yurt dışından teklifler gelmeye devam ederken, bunun son halkası Galatasaray oldu. Mısır Milli Takım formasını da giyen Mohamed Magdy Morsy 'Afsha', önümüzdeki dönemde Türk takımı Galatasaray'da oynamak için resmi teklif aldı.

Türk takımı, Afsha'nın kulübüne 3 milyon dolar satın alma opsiyonuyla, 1 yıllık 1.5 milyon dolarlık kiralama teklifinde bulundu. Galatasaray'ın transfer komitesi Afsha'yı izledi ve onun yeteneklerine hayran kaldı. Yıldız ismin fiziksel kabiliyeti ve teknik kapasitesi, Türk kulübünü cezbeden en büyük etmen oldu.''

Öte yandan Galatasaray'ın Afsha'nın tekniği, takım için yeterli bulunduğuna haberi detaylarında yer verilirken, Afsha, sadece 10 numara pozisyonu değil, orta sahanın başka bölgelerinde de oynayabiliyor.

El Ahly yönetimi, Mohamed Magdy Morsy 'Afsha' için kararını verdiği ve kulübe yakın kaynakların, oyuncunun Galatasaray ile transfer görüşmesi yapabilmesi için açık kapı bıraktığı bbelirtildi.

AFSHA KİMDİR?

6 Mart 1996'da Mısır'da dünyaya gelen Mohamed Magdy Morsy 'Afsha', on numara pozisyonunda forma giyiyor. Afsha, tercih edilmesi halinde 6 numara ve sağ kanatta da oynayabiliyor.Bu sezon toplam çıktığı 21 müsabakada 3 gol 7 asist üreten Afsha, toplam 1527 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü çizdi.

Öte yandan Afsha, Mısır Milli Takıı ile 9 maça çıkarken 2 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç