Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda yeni sezon transfer çalışmalarına devam eden Süper Lig ekibi Galatasaray orta saha transferini bitirmeye çok yakın.

Sarı Kırmızılı kulübün Mısır ekiplerinden Al Ahly forması giyen Aliou Dieng ile anlaşmaya çok yakın olduğu ifade edildi.

Başarılı oyuncunun Avrupa'da forma giymek istediği öğrenilirken, Al Ahly de futbolcunun satışına sıcak bakıyor. Galatasaray'ın Malili oyuncu için 5.5 milyon teklif ettiği belirtilirken, Al Ahly'nin sonraki satıştan da yüzde 20 pay istediği iddia edildi.

Görüşmeler tüm hızıyla devam ederken, kısa süre içerisinde anlaşma sağlanabileceği de çıkan haberler arasında.

1.84 boyundaki 23 yaşındaki orta saha, Mısır ekibinde gösterdiği etkili performans sonrasında değerini ikiye katladı. Geçtiğimiz sezon 36 resmi maçta forma giyen Dieng, 1 gol 4 asistlik performans sergiledi. Galatasaray'ın pürüzleri gidermesi ve genç yıldızı, bu hafta içinde İstanbul'a getirmesi bekleniyor.

Galatasaray'ın transferini bitirmesine kesin gözüyle bakılan Aliou Dieng, 2017 yılında Adana Demirspor ile yaklaşık 2 ay deneme antrenmanlarına çıktığı hatta Adana'da oturum izni bile aldığı da öne sürüldü. Dieng'in ayrıca aynı yıl Galatasaray altyapısında antrenmana çıkması için de önerildiği ancak olumlu yanıt alınamadığı bildirildi.

Öte yandan Sarı Kırmızılı kulübün Dieng'e olan ilgisini Mısırlı gazeteci Hussein Ghareb da doğruladı.

Ghareb, "Gerçekten de Galatasaray'dan Al-Ahly'ye ulaşan resmi bir teklif var. Oyuncu ayrılmak istiyor ve Al-Ahly yönetimi esneklik gösterdi. Onun gibi önemli bir oyuncuyu takımda tutmak kolay değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Fotomaç