UEFA'nın Finansal Fair-Play kurallarına uygun hareket etmemesi nedeniyle Galatasaray Kulübünü Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonuna sevk etmesi ve sarı-kırmızılı kulübün şubat ayında yaptırımla karşı karşıya gelme olasılığı gündeme yeniden "Finansal Fair-Play" konusunu getirdi.

Sporx'in haberine göre; UEFA ile kulüp tarihinin en önemli toplantısına imza atacak olan Galatasaray, kapsamlı bir çalışmanın altına imza atarak UEFA'yı "ceza ertelemesi ya da para cezasına çevrilmesi" konusunda ikna edebilmek için tüm kozlarını oynayacak.

GALATASARAY, 12 ŞUBAT'TA UEFA İLE MASAYA OTURACAK

Peki, Galatasaray'ın UEFA ile yapacağı toplantı ne zaman gerçekleşecek? 12 Şubat'ta UEFA ile masaya oturacak olan Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da desteğini isteyerek; savunma dosyasını hazırlayacak.

Manchester City ve Paris Saint Germain'in men taleplerine karşılık para cezasına çarptırılmasını da emsal olarak gösterecek olan sarı-kırmızılı yönetim, UEFA'daki başkanlık kaosunu da avantaja çevirmek için tüm lobi çalışmalarının altına imza atacak. Galatasaray'ın "değerlerini" ön plana çıkarak UEFA'dan ceza ertelemesi ya da para cezası talep edecek olan sarı-kırmızılı yönetim, 2017 sonuna kadar uygulayacağı acil eylem planını da UEFA ile paylaşacak.