GalatasarayUEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'na 3-0'lık Lokomotiv Moskova galibiyetiyle başladı ancak iyi başlayan macera aynı şekilde devam etmedi. Sarı kırmızılılar devamında Porto'ya deplasmanda 1-0 mağlup olurken Schalke 04 ile evinde 0-0 berabere kaldı. Galatasaray son olarak Schalke 04 deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.
Grupta oynanan 4 maçın ardından Porto 10 puanla zirvede bulunurken Schalke 04 8 puanla 2., 4 puanlı Galatasaray 3. ve puansız Lokomotiv Moskova son sırada bulunuyor.

Galatasaray'a tur atlatacak formüller ise şöyle:

Schalke 04 son iki maçını kazanamaz ve en az 1 mağlubiyet alırsa, Galatasaray son iki maçını kazanma durumunda tur atlamayı başaracak.

Diğer taraftan Galatasaray'ın son iki maçını kazanması ve Porto'nun, Galatasaray'la birlikte Schalke 04'e mağlup olması durumunda Portekiz temsilcisi ile Galatasaray'ın puanı 10'da eşitlenecek. Bu durumda Galatasaray'ın Porto'yu en az iki farkla mağlup etmesi gerekiyor.

Grubu ilk iki sırada bitirmesi halinde bir üst tura çıkacak olan Galatasaray, 3. olması halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.