Galatasaray Kulübü, 6+2+2 kuralına şiddetle karşı! İşte sarı kırmızılıların bu ortaya çıkan sınırlama iddiasına yapacağı 3 önemli başlık altında itiraz gerekçeleri..
 
Önümüzdeki sezondan itibaren yürürlüğe konulması gündeme gelen yabancı sınırlaması, Galatasaray'ın tepkisini çekti. Bu sınırlamanın artık yüksek sesle konuşulması ve ifade edilmesi üzerine sarı kırmızılılar harekete geçti. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulunun, bu konuda TFF ile temasa geçerek, 3 noktaya vurgu yapacağı belirtildi.Yabancı sınırlamasına şiddetle karşı çıkan Galatasaray yönetimi özellikle kulüplerin yabancı oyuncularla uzun süreli sözleşmeler yaptığını, bu mevcut sistemde birçok genç oyuncunun yetişip Avrupa'ya ihraç edildiğini özellikle altını çizip tribünde oturan yabancı oyuncuya para ödemenin ve 6+2+2 sınırlamasının Türk futboluna zarar vereceğini dile getireceği öğrenildi.
 
Türkiye'de yabancı sınırı yokken yurtdışına satılan futbolcular 

Yabancı sınırının kaldırıldığı 2015-16 sezonundan itibaren Türk futbolcuların performansındaki artış dikkat çekti. Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedelli transferi olan Cenk Tosun, 22.5 milyn euro karşılığında Everton'a gitti. Altınordu altyapısından yetişen ve Başakşehir'de sergilediği performansla 13 milyon euro karşılığında Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder ile birlikte bu sezon devre arasında 11 milyon euroya Stuttgart'a giden Ozan Kabak da bu süreçteki diğer önemli transferler oldu. Yabancı sınırının kaldırıldığı son 3 sezonda Türkiye'den Avrupa'ya 13 futbolcu transfer oldu ve kulüplere toplamda 84 milyon euro para kazandırdı.




Kaynak:Futbol Arena