Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da istenmeyen adam haline gelen Faslı oyuncu Belhanda, Fransa’ya geri dönebilir. 29 yaşındaki orta saha Fransa Ligue 1 ekibi Monaco’nun radarında.  

Fransa Ligue 1'de orta sıralarında yer alan Monaco ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek istiyor. Fransa Ligi ekiplerinden Monaco, Galatasaray’da taraftarlar ile yaşadığı sorundan sonra istenmeyen oyuncu haline gelen Younes Belhanda’yı transfer dönemi sona ermeden renklerine bağlamak istiyor. Daha önce Fransa’da forma giyen ve başarılı olan Faslı 10 numara bu teklife sıcak baktığı çıkan iddialar arasında. Süper Lig ekibi Galatasaray ise Fransız ekibinden gelecek olan resmi teklifi bekliyor.  

Sarı kırmızılı takım 29 yaşındaki Faslı 10 numarası Younes Belhanda için istediği bonservis bedelini belirledi. Galatasaray, 9 milyon 750 bin Euro’ya kadrosuna kattığı orta saha için 10 milyon Euro’nun altında gelen teklifleri reddediyor. Monaco 10 milyon Euro’yu gözden çıkarırsa bu transfer gerçekleşecek. Aslan bu transferin gerçekleşmesi durumunda ara transfer dönemindeki rotasını belirleyecek.

Sarı Kırmızılı ekip bu transferde Monaco ile olan iyi ilişkisini kullanmak istiyor. Galatasaray sezon başında Fransa ekibinden Radamel Falcao'yu ocak ayı transfer döneminde ise eski futbolcusu Onyekuru'yu renklerine bağlamıştı.

Galatasaray’ın 29 yaşındaki Faslı oyuncusu Belhanda sezonun geride kalan kısmında 19 kez sarı kırmızılı formayı terletti. Bu maçlarda 5 gol kaydeden Faslı futbolcu 1 tane de asist yaptı.  

Younes Belhanda geçtiğimiz yıllarda Fransız’da Montpellier ve Nice takımlarının formalarını giymişti. 4 sezon Montpellier forması giyen Faslı orta saha 1 yıl kiralık olarak Nice takımında oynamıştı. 29 yaşındaki oyuncu Montpellier ile Fransa Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Montpellier 2011-12 sezonunda ligi şampiyon tamamlamıştı. 2011-12 sezonunda 28 lig maçında görev yapan Belhanda 12 gollük katkısı ile şampiyonluğun önemli isimlerinden olmuştu.

Kaynak: Asist Analiz